Мисия Джеймс Бонд: възможна

Открийте кои са устройствата, които ви трябват, за да се превърнете в истински „Агент 007“.

Да си агент на английската кралица и да можеш всичко, което си поискаш, от това да летиш с ракетен двигател до това да имаш куче-робот, вече не е толкова сложна задача.  Британският вестник „Телеграф“ представя някои от джаджите на Джеймс Бонд, които вече съществуват и в реалния живот и чрез които детската ви мечта да станете агент от тайните служби вече е на път да се сбъдне.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Реактивна раница за полети

Във филма от 1965 година Операция „Мълния”, Джеймс Бонд (Шон Конъри) използва реактивната раница за полети на Кю, за да избяга от двама убийци, след като убива Жак Бувар, агент на СПЕКТЪР номер 6.
През 2008 година авиокомпания „Мартин“ от Нова Зеландия създава реактивна раница за полети, използваща бензинов двигател с два вентилатора като тръби, която се издига във въздуха. Нейният дизайн позволява максимална скорост от 60 мили в час, височина 5000 фута, и полетно време от около 30 минути.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Подводна  камера

Отново в Операция „Мълния” Кю дава на Бонд подводна инфрачервена камера, която може да се използва за правене на снимки на тъмно. Бонд я използва, за да снима тайно отделение под яхтата на Емилио Ларго.
Подводните камери сега са доста често срещано явление. Например, Olympus Stylus TG-3 може да оцелее до дълбочина от 15 метра. Апаратът е пълен с полезни функции, като например GPS система, електронен компас, уреди за дълбочина и манометри.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Супер кола, управлявана дистанционно

Във филма „Винаги ще има утре“ от 1997 година, Джеймс Бонд (изигран от Пиърс Броснан) шофира своя BMW 750 автомобил от задната седалка с мобилния си телефон Ериксон, използвайки устройството за да избяга от враговете си.
Ягуар Ленд Роувър са разработили система, която позволява на шофьорите да контролират дистанционно своите автомобили с помощта на приложение за смартфон. Компанията предвижда системата да се използва, за да подпомага маневрирането на автомобили в тесни пространства. Включително, когато друга кола е паркирана твърде близо и вратата не може да се отвори, или ако водачът иска да провери дали има достатъчно свободно пространство, когато шофира офроуд.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Куче-робот

Във филма „Изглед към долината на смъртта“, Кю (изигран от Дезмонд Левелин) играе с дистанционно управлявано куче робот със сгъваем врат и видеокамери за очи, което се казва Снупър.
В днешно време са направени няколко опита да се създаде истинско куче-робот, може би най-успешният, от които е Айбо, на Сони. То използва изкуствен интелект, за да изразява емоциите си и да комуникира с другите електронни устройства в дома. През 2006г. Сони спира да произвежда Айбо, но други подобни продукти вече са налични в магазините.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*