Мисия Джеймс Бонд: възможна

 

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Фалшификатор  на пръстови отпечатъци

Във филма „Диамантите са вечни“ от 1971 година, Джеймс Бонд използва фалшив пръстов отпечатък, който е залепен за палеца му, за да заблуди престъпника Тифани Кейс, че всъщност Бонд е Питър Франкс.
През 2014 година Марк Роджърс, главен изследовател по сигурността на фирмата за мобилна сигурност Лукаут, използва подобен метод, за да заблуди сензора Touch ID на последните Айфони.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Персонализирано оръжие

Във филма от 2012 година Координати „Скайфол”, Джеймс Бонд (в ролята Даниел Крейг) получава кодиран по отпечатък от неговата длан пистолет, с който само той може да стреля.
Сега немска компания, наречена Арматикс, проектира пистолет, който изисква от потребителя да носи радио-управляем ръчен часовник, който използва микрочипове, за да комуникира с пистолета чрез PIN код. Веднага след като оръжието изгуби контакт с часовника, то автоматично се деактивира, като това предотвратява някой друг да стреля с него.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Networkworld.com

Устройство за дишане под вода

В Операция „Мълния”, Джеймс Бонд използва подводен инструмент за дишане, за да проникне в леговището на Ларго през басейн пълен с акули.
Сега южнокорейският дизайнер Джибюн Йон (Jeabyun Yeon) създава приставка, която моментално трансформира потребителя в човек-риба. Маската, наречена Тритон, извлича кислород от водата и освобождава течността, така че потребителят може да продължи да диша, докато е под водата, с помощта на много малък микро компресор, който съхранява и компенсира кислорода.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Тelegraph.co.uk

Интерактивна компютърна платформа

Във филма за Джеймс Бонд „Спектър на утехата”, членове на MI6 използват маса с мултитъч интерфейс, за да преглеждат информация за престъпника Доминик Грийн.
През 2008 година Майкрософт и Самсунг пускат интерактивна компютърна платформа, наречена Майкрософт ПикселСенс, която разпознава пръсти, ръце и обекти, поставени на екрана, което дава възможност за визуално взаимодействие, без използването на камери. Технологичната фирма GestureTek също дава живот на концепцията със своята илюминирана мултитъч маса.

Джеймс Бонд Мисия Джеймс Бонд: възможна А1 Блог

Снимка: Hightechies.com

Умен часовник

Във филма „Октопуси” от 1983, Джеймс Бонд носи часовник Seiko с вграден телевизионен екран. Със способността да получава видео по безжичен път, устройството помогна на Бонд да улови афганистанския принц Камал Кхан.
Прескачаме  30 години напред, когато умните часовници започват да навлизат и стават общоприети, като часовникът на Apple и съперниците с  Android като Samsung и LG, даващи възможност на потребителите да имат достъп до широк кръг приложения от своята китка.

По материали на Telegraph.co.uk

Тук можете да поръчате “смартфона на Бонд” онлайн и да спестите една абонаментна такса от избрания от Вас тарифен план.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*