Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила

Някои имена са обречени да бъдат култ.  Така е и с Джеймс Бонд. И „Спектър“ е най-якото доказателство, че не е необходимо един филм да бъде сниман в 3,4 или 5D, за да изглежда зашеметяващо, динамично и да те кара да се чувстваш сякаш си във филма.

Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 БлогСнимка: 007.com

Той е див, неуязвим, непредсказуем, леко нервен, но въпреки това много чаровен и най-важното – винаги спретнат. Бонд. Даниел Крейг, човекът, който през последните девет години дава лицето, гласа си и цялата си физика, за да може сагата за агент 007 да се превърне в истинска мания.

Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 Блог

Снимка: 007.com

А десертът този път, макар и леко препечен, е една 100-процентова италианка. Моника Белучи се появява в близо 3-часовата лента за някакви си десетина минути, но как? Зашеметяващата 51-годишна актриса влиза в ролята на вдовица на мафиотски бос. Нея Бонд спасява от сигурна смърт, като, разбира се, не пропуска да мине и през леглото й, макар че това, което зрителят вижда, е доста обрано – без изненада. Сюжетната раздяла между двамата е ознаменувана с култовата фраза от страна на агента – Buona fortuna donna, която звучи по същия начин като Hasta la vista baby от устата на Арни в „Терминатор“.

 Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 Блог

Снимка: 007.com

30-годишната Леа Сейду, която играе другото момиче на Бонд, също е великолепна – красива, талантлива, доста по-млада от г-жа Белучи и много напомняща на Скарлет Йохансон. Въпреки че има роли в близо 30 филма, превъплъщението на Леа в образа на д-р Маделин Суон засега безспорно е номер 1 в творческата й кариера.

 Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 Блог

Снимка: 007.com

Премереността в използването на нереалистични ефекти, режисьорски трикове и актьорски свръх каскади е другият голям плюс на „Спектър“. И това се случва въпреки перфектния начин, по който този екшън НЕ разбива доста клишета от типа на – след як бой следва як секс, ако има пушка – винаги гърми, ако има лоши – ликвидират се и т.н. Едно единствено е мястото, в което има насилие, което не би било добре да се гледа от хора със слаби нерви. Въпросната сцена идва в доста неочакван момент, по време на „кротка“ мафиотска среща…

 Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 БлогСнимка: 007.com

Хвърчило, което танцува в ураган – така един умиращ топ бандит нарича Бонд във филма. И това сякаш е най-силната реплика в иначе добрия сценарий. „Танцуващо в ураган хвърчило“ е духът на „Спектър“ като цяло, заснет в Мексико сити, Лондон, Рим, Танжер и още няколко точки в Австрия.

 Спектър Новият филм за Бонд “Спектър “: 3D без очила А1 БлогСнимка: 007.com

На всяка цена трябва да споменем и песничката, изпълнявана в началото на филма от мултиплатинения Сам Смит. Това поп парче по нищо не отстъпва на вокалите в новия припев на Адел – Hellow. Но много по-забележителни са кадрите по време на изпълнението, в които се представя и целия екип на продукцията. Слушайки Writing’s On The Wall, ще се насладите на истинска заря от ефекти, анимация и най-вече – кино на много високо ниво. Какъвто е и целият филм.

Тук можете да поръчате “смартфона на Бонд” онлайн и да спестите една абонаментна такса от избрания от Вас тарифен план.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*