Приказки по телефона*

Слушат ли децата днес приказки по телефона и съществува ли изобщо телефон за приказки? За това и още много други интересни „телефонни“ работи разказва Екатерина Ангелова от Lifebites в „Приказки по телефона“.

Публикуваме част от текста й тук, защото ни припомни не само различния начин, по който ползвахме телефоните преди, но и едно видео за това как днешните деца реагират, виждайки за първи път телефонен апарат от не толкова далечното минало:

“Приказки по телефона“*

Прибирам се от училище. Мятам тежката чанта на леглото в детската ми стая и жадно хващам домашния телефон в ръка.

Набирам добре познатия номер – 177.

Чувам, че приказката вече е започнала, даже е преполовена. Вълкът е вече в леглото и се прави на бабата. Слушам захласната 2-3 минутки и затварям. Не изчаквам края на приказката, защото знам, че това удоволствие е импулсно. Съвестта ми не ми позволява да бъда алчна, защото знам, че сметката за телефона ще тежи на родителите ми в края на месеца. Все пак съм доволна. Достатъчно ми е и краткото обаждане на любимия телефон за детски приказки, който винаги ме отпуска и разведрява!

Този мил спомен от детството нахлу в главата ми преди няколко дни. Сетих се колко истинска беше радостта ми (а и тази на другите деца), когато се обаждахме по телефона, за да послушаме малко приказки.

Приказки по телефона Приказки по телефона* А1 БлогСнимка: shutterstock.com

Това беше лукс, който можехме да си позволяваме само от време навреме. Спомените ми датират някъде от 1-ви клас и може би малко преди и след това.

Запалих се от този спомен и реших отново да се обадя на любимия номер от детството ми. Нищо, че вече съм пораснала, нищо че вече съм голямо момиче и УЖ вече ми е минало времето да слушам приказки. Исках просто да звънна, за да чуя пак някоя любима реплика и да проверя дали всичко си е както преди. Да проверя всичко ли е такова каквото го помня и въртят ли се още любимите детски истории и герои „по жицата“…

*Целият текст е публикуван тук: http://www.lifebites.bg/prikazki-po-telephone/

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*