TOP 10 на най-продаваните игри за Android

Изборът на интересна игра, с която да „убиете“ малко време през празниците, е доста труден и затова, за да ви улесним, сме ви подготвили списък с най-добрите и най-продавани игри за Android през този декември. Независимо какви игри предпочитате, всяко от заглавията в нашия списък ще ви донесе поне няколко часа качествено забавление. Някои от тях не отстъпват като геймплей и качество дори на някои от най-големите конзолни и PC хитове през годината. Пробвайте ги, заслужава си 😉

1. Minecraft: Pocket Edition
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: ign.com

Идеята на Minecraft: Pocket Edition е проста – всичко започва в един недокоснат от човешка дейност пикселизиран свят. В него всичко може да бъде изкопано, нарязано, променено или превърнато в използваеми вещи. Играчът има пълна свобода да твори каквото пожелае от малките кубчета, които съставляват Minecraft. Строенето не е и съвсем безцелно – всяка нощ орди от врагове ви нападат и единственият начин да оцелеете е да сте се подготвили добре през деня – да сте укрепили добре дома си, да сте направили оръжия от подръчни материали и т.н. Играта е силно зарибяваща и нещата, които можете да постигнете в нея са лимитирани единствено от вашето въображение. Единственият недостатък на мобилната версия е леко странните контроли, но това е малка цена за възможността да играете тази великолепна игра на телефона си, докато сте на път или чакате някъде.

2. League of Stickman
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: hardcoredroid.com

Помните ли игрите тип „счупи си клавиатурата“? В тях човек трябва да натиска максимално бързо няколко бутона, за да размазва орди от врагове на екрана с оръжия или юмруци. Е, League of Stickman е точно такава игра, но за смартфон. Тя ще е истинско изпитание за екрана на смартфона ви (за щастие те не се чупят лесно като копчета на клавиатура). В играта вие управлявате черно човече с крака и ръце като клечки (оттам и заглавието Stickman) и целта ви е да убиете колкото се може повече врагове с арсенала си от оръжия и каратистки умения тип Брус Лий.  League of Stickman е перфектен начин да излеете яда си или просто да се разтоварите след тежък ден в работата.

3. Real Drift Car Racing
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: androidzi.com

Ако сте истински фанатик на тема коли и живеете за състезанията, не трябва да пропускате тази игра. За разлика от Need for Speed, идеята й е да съберете колкото се може повече точки като drift-вате (т.е. плъзгате настрани) колата си по най-майсторския възможен начин. Самият геймплей е прост, но много пристрастяващ и една бърза игра за 5 минути често се превръща в няколко часа въртене из пистите на Real Drift Car Racing.

 

4. Minecraft: Story Mode
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: forbes.com

Приключенска игра във вселената на Minecraft е странна идея. Самата презумпция на Minecraft е да е „отворен“ свят, в който играчите могат да правят каквото пожелаят, без да бъдат ограничавани от някаква история. Идеята й е играчът сам да си създаде история, цели и т.н. Включването на история в играта би изглеждало като кръпка, ако не я бяха разработили ветераните в приключенските игри Telltale Games. Те фокусират всичко върху историята (която е доста интересна и завладяваща) и успяват да избегнат чувството, че това е просто приключенска игра с пикселизираната графика на Minecraft. Играта е подходяща за деца, но разработчиците не са я „вдетинили“ прекалено много – в нея хора от всякакви възрасти могат да намерят по нещо забавно. Въпреки първоначалните ни опасения Minecraft: Story Mode се оказа наистина интересна и се вписва идеално в цялостната атмосфера на Minecraft. Ако искате да опитате малко приключение тип „Lord of the Rings“, но с доста по-сладки герои и по-малко епични битки, то Minecraft: Story Mode ще ви допадне.

5. Construction Simulator
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: youtube.com

Construction Simulator е точно каквото можете да очаквате от игра с подобно име. Тя ви дава контрол над няколко различни строителни машини и ви кара да помогнете в изграждането на всевъзможни строителни обекти. Макар и да не звучи много забавно, всъщност Construction Simulator може да ви погълне адски много време с умно измислените си мисии и различните и интересни начини за управление на машините. Ние поне си изкарахме страхотно с Construction Simulator. Единствения проблем на играта са контролите, които са доста трудни на телефон. Ако играете на таблет обаче, Construction Simulator определено си заслужава!

6. Card Wars – Adventure Time
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: youtube.com

Кой не обича игри с карти тип “Magic The Gathering”? Card Wars – Adventure Time предлага именно това. Добрите новини са, че тя е достатъчно сложна и забавна, за да удовлетвори всички фенове на подобен тип игри. Геймплеят е типичен за картова игра с единствената добавка, че има т. нар. „коридори“. Играчът може да слага карти на масата, но само ако те отговарят на цвета на съответния коридор. Това дава допълнително стратегическо предизвикателство и отличава Card Wars от останалите подобни игри. Лошите неща в Card Wars, обаче, леко развалят удоволствието от забавните картови съревнования. Има проблеми с плащанията в играта. Притеснително е, че игра, за която сте си купили с пари иска да плащате допълнително вътре в играта, за да закупувате бонуси за героя ви. Ако решите да не плащате за тези бонуси, ви очаква не толкова приятно „grind“-ене (преиграване на едни и същи битки по много пъти, които са ви писнали, само за да достигнете следващото ниво на героя си и т.н.). Освен това играчът в Card Wars винаги стартира първи, което дава голямо предимство на виртуалния ви опонент (той може да атакува вашите карти „безплатно“ в първия рунд). Но, ако обичате Adventure Times и героите в нея, тази игра си заслужава, въпреки недостатъците си.

7. The Room
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: hardcoredroid.com

The Room е ултимативната пъзел игра. В повечето такива игри целта е да се измъкнеш от дадено място или стая. В тази обаче целта е да отвориш една кутия в средата на стаята. Но това въобще не е обикновена кутия. Тя е най-адският пъзел, който някога сте срещали. Докато напредвате в отключването на различни отделения в кутията ще намирате допълнителни предмети, които ще ви помагат да продължавате още по-напред. Графиката на играта е една от най-добрите, които игрите за смартфон могат да предложат. Музиката също е на ниво – зловеща и завладяваща и подхожда изключително добре на историята в играта, която постепенно се разкрива чрез различни страници от дневници, които откривате в отделенията на кутията. Единственият недостатък на The Room е, че е сравнително кратка – може да бъде „превъртяна“ за 3-4 часа. Ако обичате главоблъсканиците, то тази игра е определено за вас.

8. Five Nights at Freddy’s
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: youtube.com

Five Nights at Freddy’s е една от малкото хорър игри за мобилни устройства. Това я прави в някакъв смисъл уникална и интересна.  Идеята на Five Nights at Freddy’s е проста – можете да наблюдавате няколко охранителни камери. Вие сте новия служител на ресторанта на Freddy, чиято задача е да пази механичните животни, които забавляват децата в заведението през деня. Поради техническа неизправност обаче през нощта те не могат да бъдат изключени и се разхождат из тъмните зали на ресторанта. Това не би било толкова лошо, ако същите механични животни не се отпиваха да сложат всеки човек, който видят, в резервен механичен костюм, независимо, че той не може да се побере в него, без да стане на кървава пихтия. Играта е доста плашеща и на моменти ще ви накара да подскочите, особено ако я играете на тъмно. Хорър игрите за телефони и таблети са рядкост, а Five Nights at Freddy’s е най-добрата измежду тях в момента. Препоръчваме с две ръце.

9. Football Manager Mobile 2016
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: videogamer.com

Football Manager е призната световно за най-реалистичната поредица за менажиране на футболни клубове. Затова и мобилната версия за играта беше очакване с огромен интерес от всички футболни фенове. Какво по-хубаво от това да водите любимия си отбор от телефона си докато пътувате или имате да убиете няколко минути? Мобилната версия притежава почти всички елементи на основната игра, като единствено интерфейса е направен по-удобен за телефон – няма ги вече безкрайните слайдери, заменени от визуални елементи, които ви позволяват да давате команди на играчите си на разбираем език с няколко докосвания на екрана. Играта има тонове подобрения от предишната версия, но идеята си остава същата – събиране на отбор, трансфери, тренировки, избиране на правилна тактика и безброй мачове за различни първенства и купи. Тази игра е за феновете на футбола, които искат да се почувстват като Пеп Гуардиола, Арсен Венгер или редица други легендарни мениджъри. А това Football Manager го прави по-добре от всяка друга подобна игра.

10. Worms 3
игри за Android TOP 10 на най-продаваните игри за Android А1 Блог

Снимка: play.google.com

Почти всеки геймър някога е играл една или друга версия на известния франчайз Worms. Новата Worms 3 запазва основната идея на станалите култови игри – тя е походова стратегия, в която управлявате няколко забавно нарисувани червеи и се опитвате да унищожите противниковия отбор с всевъзможни оръжия. Възможността за разрушаване на терена и адски смешните начини, по които червеите „умират“ придават неповторимо забавна атмосфера на играта. Worms 3 обаче не разчита само на стари лаври. Едно от интересните нововъведения в нея са т. нар. Trading Cards – карти, които събирате с изпълнението на мисии и с които можете да променяте различни параметри при всеки дуел като по-ниска гравитация, по-големи бонуси на кашоните –аптечки, с които можете да лекувате ранени червеи и т.н. Това добавя ново измерение на играта и я прави още по-интересна. Ако искате тонове забавления и черен хумор няма по-добра игра от Worms 3.

 

Източници: destructoid.com, ign.com, toucharcade.com, hardcoredroid.com, gamezebo.com, polygon.com

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*