“Така различно, тъй същото“ на Веселина Седларска

Сборникът „Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето“ беше подаръкът, който решихме да Ви направим по случай една много специална за нас годишнина – 20 години от първия GSM разговор в България, проведен именно в мрежата на Мтел. С приятелите ни от издателство „Колибри“ се постарахме да съберем на едно място 20 истории за миналото и бъдещето, за думите, които карат хората да се губят и намират, и за това как новите технологии променят общуването помежду ни.

Сборникът беше представен миналия месец в столичното „Studio 5“ в рамките на проекта „Пощенска кутия за приказки“. Тогава популярни личности прочетоха пред публика част от 20-те „преплетени” истории. Вече Ви представихме разказа Пет грама на Мария Чернева и Ви обещахме, че ще представим тук всички автори, които „преплетоха“ своите истории в книгата. Те са сред най-добрите и въздействащи пера в българските медии днес и неслучайно – лауреати на конкурса Mtel Media Masters.

Днес ще Ви представим текста на Веселина Седларска. Учила е журналистика в Софийския университет и е специализирала в САЩ. Вярва, че журналистиката е несвършващ разговор с читателя и че основната тема винаги е общуването на човека със самия себе си и с другите. Неизкушена от борби за кариера и постове, Веселина компенсира с всекидневни битки за доверието на хората. В момента работи за сайтовете clubz.bg и reduta.bg.

В „Така различно, тъй същото“ тя показва едно от по-малко познатите си лица – като баба на Нико, и ни разказва кое е общото между Google, Васил Левски и световната финансова криза.

Вижте „Така различно, тъй същото“, представен от актрисата Биляна Петринска.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IVH1NnejLes]

Електронното издание на книгата може да бъде свалено от сайта на Мтел. Книгата е достъпна и в онлайн книжарницата на „Колибри“, както и на сайтовете на партньорски онлайн книжарници на издателството.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*