EM-Sense: От умен по-умен

Смарт часовниците вече са нещо съвсем обичайно в ежедневието ни – свикнахме с няколко докосвания да намираме информация, да подаваме команди и изобщо да управляваме околната среда. И нямаме търпение да видим колко по-умни могат да станат в бъдеще и колко по-лесен могат да направят живота ни.

Е, Дисни вече открехна леко вратата към бъдещето на този тип умни устройства с новия си часовник, който дава съвсем нова дефиниция на интуитивността. Благодарение на EM-Sense технологията, която се разработва съвместно с университета “Карнеги Мелън”, устройството ще разпознава предметите, които докосваме. Дори и тези, които не излъчват електромагнитни импулси – като вратата на дръжката и старата ни “аналогова” четка за зъби, например.

EM-Sense EM-Sense: От умен по-умен А1 БлогEm-Sense технологията ще позволи да се автоматизират редица  ежедневни дейности. Снимка: Disneyresearch.com

Новата технология използва тялото на човека като естествен проводник на електромагнитните импулси, които останалите предмети излъчват или отразяват. По този начин в момента, в който докоснем даден предмет, вграденият софтуер за разпознаване на часовника ще може да ни каже какъв е той. И това не е всичко – със събраната информация технологията EM-Sense може да се научи да разпознава какво вършите. Това ще позволи в бъдеще да се автоматизират някои от ежедневните ви дейности. Например, часовникът сам да ви пусне новинарската емисия щом започнете да правите сутрешното си кафе, да ви напомни, че сте на диета щом отворите хладилника, да ви информира за задачите и получените мейли щом влезете в офиса, да отключи компютъра ви щом го докоснете или да ви информира за пътната обстановка и най-подходящия маршрут към дома щом се качите в автомобила си.

Според създателите й технологията EM-Sense ще може лесно и евтино да се имплементира във всеки смарт часовник и така да го направи наистина умен по своему, а не просто умалено копие на смартфона ви. За вас остава само задачата да го обучите, за да можете да се възползвате от пълните му функционалности.

Вече нямаме търпение, Дисни!

Статияте е по материали от Disneyresearch.com

[divider]Видео[/divider]

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*