Емоционално за емотиконите

Емотиконите станаха неизменна част от маниера ни на общуване, макар че според мнозина те са абсолютно безпомощни в изразяването на редица чувства, емоции и думи. И наистина – някои състояния е абсолютно невъзможно да изразим с емотикони, а при други е много сложно… Въпреки това, емо-познанието вече е обект от страна на учените, в случая – американци, които умуваха, смятаха и изследваха, и накрая стигнаха до извода, че емотиконите може и да не могат да изразяват някакви неща, но за сметка на това много точно разкриват хората, които постоянно мислят за … секс!

Според експертите отвъд Океана пиктограмите са оръжие както за мъжете, така и за жените, когато флиртуват. Почти 40 на сто от човеците, които мислят за секс няколко пъти на ден, използват повече от един емотикон в едно съобщение. Останалата част пък редовно използва емотикони, но не във всяко съобщение. Хората, които правят секс веднъж месечно, използват най-малко емотикони.

Американците не спират до тук с революционните си открития. Оказва се, че половината и от мъжете, и от жените, използват намигащото човече най-много, а второ по популярност е усмихнатото. Изненадата е, че повече мъже изпращат целувки, за да съблазнят една жена. И това не е всичко! Според психолозите използването на картинки по време на чат разкрива много повече, отколкото си мислим – освен че флиртуваме повече, ние два пъти повече изпитваме желание да се оженим!

емотиконите Емоционално за емотиконите А1 БлогСнимка: emojiworks.co

И за да им е още по-лесно на американците да си чатят от компютрите, вече им произведоха и специална клавиатура, която освен букви, препинателни знаци и символи, има и най-различни емотикони. Компанията EmojiWorks предлага три различни вида от клавиатурите. Първата е с 47 емотикона и струва почти 50 долара. Така емо-светът вече не е достояние само на смартфоните и таблетите!

Емо признание

Авторите на Оксфордския речник избраха емотикон за дума на 2015 година. Графичният символ изобразява „лице със сълзи от радост“. За да сме коректни, трябва да кажем, че емотиконите си имат собствен празник още от 19 септември 1982 г., когато професор Скот Фалман от университета “Карнеги Мелън” предлага в писменото компютърно общуване да се въведе знак, който да символизира усмивката. Според него това щяло да помогне на хората по-добре да предават емоциите си по време на виртуалната комуникация и ще обогати електронния лексикон.

Емо фейс – от Nokia до Путин и Дядо Мраз

Финландия е първата държава в света със собствени национални емотикони. Засега те са 30 и сред тях има металист, сауна, “Неубиваема“ – емотикон на Nokia 3310, един от най-продаваните телефони финландско производство.

емотиконите Емоционално за емотиконите А1 БлогСъседите им от Русия пък лансираха „патриотични” емотикони с Путин, чеченския лидер Рамазан Кадиров, ексцентричния депутат Владимир Жириновски, Кремъл, поета Александър Пушкин, танк, самовар, балалайка, Крим, Чебурашка и Дядо Мраз…

А в Швеция „Икеа“ (кой друг, ако не тя?) демонстрира иновативност и стил, пускайки мобилно приложение с емотикони на шведски кюфтета, Skarpö стол, Hemnes библиотека и още други забавни картинки, които може да си пращаме в различни чат приложения.

емотиконите Емоционално за емотиконите А1 БлогСнимка: engadget.com

Емо код

Британска компания Inteligent Enviroments представи ПИН код от емотикони като алтернатива на традиционните четирицифрени ПИН кодове за достъп до банковите ни сметки. Според създателите си услугата е по-защитена, тъй като потенциалните комбинации от 44 емотикона са повече отколкото от цифрите от 0 до 9. Някои банки вече са проявили интерес към идеята, а според експерти изображенията се запомнят по-лесно.

емотиконите Емоционално за емотиконите А1 БлогВ подкрепа на тази иновация идва новината, че изображения вече се използват от някои компании като алтернатива на запомнянето на сложни поредици от цифри и букви.

Емо стил

На принципа „На всяко гърне – мерудия“, 35-годишната риалити звезда Ким Кардашиян потърси начин отново да привлече медийното внимание с изпитана рецепта – скандал. Тя пусна своя собствена линия емотикони, наречени Kimoji. И (о, ужас!) толкова много хора се опитали да изтеглят приложението, че цялата система се сринала. И защо ли? Ами заради богатия набор от емотикони-дупета, прототип на които са били задните частни на самата Ким, малко след като роди второто си дете от Кание Уест. Евала, Ким 🙂емотиконите Емоционално за емотиконите А1 Блог

Снимка: download3k.com

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*