Хейтър ли си?

Започваш работния ден с няколко лайка във Фейсбук, приключваш го с 2-3 злобни коментара пак там, и това все по-често изпълва деня ти със смисъл. Може би си отегчен и разочарован от всичко около теб, а може би си хейтър! Ако все още имаш съмнения, ето няколко сигурни признака:

[divider]1. Ти си без работа[/divider]

Няма значение дали наистина си безработен или те мързи да работиш. И в двата случая си озлобен, а тази злоба най-често се пренася в чист вид в нета. Хората, които нямат какво да правят, логично са предразположени към интриги и празнословия. И това си личи във всеки форум.

[divider]2. Разбираш от всичко[/divider]

Няма тема, която да не можеш да засегнеш и нещо, което да не можеш да изкритикуваш. Ти си специалист по всичко – от политика до спорт и музика. И, разбира се, си убеден, че тези, които се занимават професионално с това, нищо не разбират. Нито Меркел ще реши бежанската криза, нито Гришо ще бие на следващия мач. А Евровизия е най-тъпото шоу на света.

[divider]3. Имаш приятели, но само във Фейсбук[/divider]

Липсата на лична среда и социални контакти си казват своето. Когато не можеш да споделиш вълненията си сред приятели, събеседници ти стават милионите интернет юзъри. Още повече, че анонимността отприщва хейтенето.

[divider]4. Чувстваш се недооценен[/divider]

Непоклатимо вярваш, че не ти е отредено заслуженото място в живота. Виновна ти е случайността, съдбата или световната конспирация. А не това, че си бягал от училище. И все пак трябваше да си премиер, а си остана обикновен шофьор.

[divider]5.Обичаш само себе си и, в краен случай, родината[/divider]

Егоцентризъм + псевдопариотизъм = хейт. И политиците са най-доброто доказателство за верността на тази формула. Защото се изисква голямо его всеки ден да си на екран, под предлог, че е в името на националния интерес.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*