Защо технологиите се раждат в Барселона?

Започна предстартовото броене до началото на Световния мобилен конгрес в Барселона, Испания. Мобилният конгрес, или накратко MWC, е най-голямото събитие в Европа, което събира хиляди компании от света на мобилните комуникации на едно място и начертава технологичната карта на бъдещето. Тази година в огромния конгресен център се очакват около 60-70 хиляди души, които ще си говорят за технологии. Ние ще следим новините от конгреса и ще ви информираме за всичко, което се случва там. Ако искате да сте в крак с новостите от технологичната сфера, абонирайте се за нашия нюзлетър, чрез който всеки ден ще получавате най-интересните новини от конгреса в Барселона.

Барселона Защо технологиите се раждат в Барселона? А1 Блог

Конгресът в Барселона дава възможност да свериш технологичния си часовник.

Защо е толкова важен конгресът в Барселона?

Всеки, който гледа сериозно на мобилните комуникации, отива на MWC. Там стъпват всякакви хора от сектора от шефове на най-високо управленско ниво през търговски представители, софтуерни разработчици, маркетингови гурута – ама наистина всякакви хора! Всеки от тях ще прекара поне около 30 часа в обикаляне из изложбените зали и гигантските щандове, подобни на самостоятелни офиси. Ще има хиляди лични срещи, дискусии, зрелищни демонстрации. Всеки ще изпива по десетки кафета на ден.

Барселона Защо технологиите се раждат в Барселона? А1 Блог

Няма много време за кафе, когато бързаш да отразиш всички новости около конгреса в Барселона, но организаторите все пак са се погрижили за кофеинова пауза.

Изморително и изтощително, това е събитието, на което човек може да се потопи в бъдещето. Може за пет дни от годината да сграбчи с пълни шепи необятните и немислими възможности, които технологиите на утрешния ден ще дават на хората след няколко години. Може да надникне в други, бъдещи епохи, които и най-смелите писатели от света на научната фантастика не са дръзнали да си представят. Тук се показват “умни” домове, които сами посрещат собственика си и му отварят вратата, велосипеди, които в реално време „обсъждат“ здравето на колоездача с неговия личен лекар, и какви ли не други технологични иновации. Невероятно преживяване!

В допълнение очакваме да се срещнем и с най-новите модели смартфони за тази година. Със сигурност знаем, че Samsung ще представят своя нов Samsung Galaxy S7, а от LG очакваме да видим новия G5. Надяваме се, че от Sony, HTC и Huawei също ще имат с какво да се похвалят.

Барселона Защо технологиите се раждат в Барселона? А1 Блог

Видяното в Барселона те оставя без дъх, защото изложбените зали са огромни.

Всеки човек днес използва някаква мобилна технология и всеки е потенциален потребител на уникалните разработки, които технологичната общност създава и ще показва на мобилния конгрес. Това обаче е само едната страна на медала.

Всеки от нас работи някъде. Каквато и да е дейността му, независимо дали е мозъчен хирург или разносвач на пици, бъдещето на технологиите ще е определящо за това, което прави, за същността на работата му и дори за оцеляването или фалирането на фирмата, в която работи. Не вярвате? Виждаме какво прави Uber с такситата по цял свят. Но дори да оставим настрана Uber, ето друг пример: една малка местна фирма, която, да речем, зарежда аптеките с органична козметика, може да въоръжи търговците си с умни часовници“, свързани в реално време с фирмената система за доставки, и само благодарение на бързината си в обслужването на аптеките може да изтласка от пазара всички останали аналогични фирми. По подобен начин наскоро се прочу находчив млад човек, решил с дрон да доставя бира на рибарите, които скучаят по бреговете на реките в САЩ (за което те първо пращат заявка чрез смартфон приложение)! Така креативният ум впряга потенциала на новите технологии по невероятни начини. Наблюдателни и с пъргав ум, хората днес могат да създадат удивителни нови възможности чрез силата на новите технологии. А с това и нови бизнеси.

През следващата седмица, а и седмицата след нея, ще ви разказваме за най-интересните устройства и технологии, които мобилният конгрес в Барселона ще разкрие тази година. А вие, ако имате идеи, ще намерите начин да направите нещо още по-ново и креативно – и може би да създадете нов бизнес и нов бранд, който утре да се мери с Google и Apple.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*