Xperia X е новата серия смартфони на Sony

Три нови модела смартфони представи Sony на Световния мобилен конгрес в Барселона. Това са Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance.

Моделите носят характерния облик на телефоните на Sony, но впечатляват с издръжливата си батерия, която може да работи до две денонощия. Издръжливостта се дължи на технологията Qnovo Adaptive Charging Technology, която следи състоянието на батерията и на телефона и регулира потреблението по интелигентен начин.  Именно интелигентното управление прави възможно зарядът в наличната батерия да стигне за два дни.Xperia Xperia X е новата серия смартфони на Sony А1 Блог

Трите телефона ще се появят през лятотo, обеща Хироки Тотоки, CEO на Sony Mobile Communications. Четири цвята ще радват окото на потребителя – бяло, фино розово, златисто или графитено черно.

За да продължи да радва с отлични снимки, технологията на камерата също носи известни подобрения. Добавена е функционалност за „предвиждащ“ подвижен автофокус, която предсказва къде ще се озове обектът, когото автофокусът проследява. Целта е постигането на бистри и ясни изображения дори и при по-бързо движение.Xperia Xperia X е новата серия смартфони на Sony А1 БлогЗаедно с Xperia X Performance, Xperia X и Xperia XA дойде и концепцията за „ухото“ (Xperia Ear), „окото“ (Xperia Eye), „проектора“ (Xperia Projector) и „личния асистент“ (Xperia Agent)  от Sony. Това са четири допълнителни устройства, които могат да се добавят към вашия смартфон. Четирите идеи са в процес на разработване и идват от разбирането, че днес хората са твърде вторачени в телефоните си и пропускат да се радват на живота наоколо, докато се взират в екрана. Затова тези четирима “помощници” ще ни съдействат хем да сме свързани, хем да сме по-свободни.Xperia Xperia X е новата серия смартфони на Sony А1 БлогXperia Ear представлява обикновена на вид мини слушалка, подобна на хендсфри, която обаче интелигентно управлява комуникациите, без да се налага човек да докосва телефона си, а още по-малко да рови из контакти, да търси и управлява чрез докосване със смартфона. Вместо това слушалката ще приема гласови команди и ще прави всичко необходимо, за да може потребителят да говори с познатите си, докато се разхожда, гледа, пие кафе, рисува и прави всичко със свободни ръце, без да докосва телефон.Xperia Xperia X е новата серия смартфони на Sony А1 БлогПо подобен начин Xperia Eye ще вижда всичко, което със смартфона може би ще ви е по-трудно да уловите. “Окото” представлява малка широкоъгълна камера с 360-градусова сферична леща, която може да носите със себе си навсякъде.

Xperia Projector пък е готов винаги и навсякъде да прожектира в голям размер любимите ви снимки и визуално съдържание, дори ако смартфонът лежи оставен на масата, без никой да го докосва. Xperia Agent е нещо като вашия виртуален асистент, който ще ви помага в ежедневните задачи. Предвижда се дори да ви помага с управление на домакинските ви уреди.

[divider]Бюлетин[/divider]

До 25-и февруари екипът на Мтел ще следи отблизо технологичните новости от Световния мобилен конгрес в Барселона. За да сте информирани за всичко важно, което се случва в града на Гауди, можете да се абонирате за бюлетина ни и да участвате в томбола за нов таблет Samsung Galaxy Tab S2 8”!

[divider]Галерия[/divider]

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*