Зукърбърг: Виртуалната реалност рано или късно ще е факт

Виртуалната реалност, за която целият свят на мобилните технологии трескаво говори, рано или късно ще стане факт, смята шефът на Facebook Марк Зукърбърг, който беше гост на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Зукърбърг Зукърбърг: Виртуалната реалност рано или късно ще е факт А1 Блог

Източник: theverge.com

„Като потребители добре си спомяме времето, когато всички сайтове бяха съставени предимно от текст. После започнаха да навлизат все повече изображения. Бързо свикнахме с това. Години по-късно видеото стана това, което доминира съдържанието ни в интернет – нещо, което по-рано изобщо не сме си представяли. Но днес не можем без него. Така ще стане и с виртуалната реалност – от нещо ново и екзотично тя постепенно ще се превърне в нещо неизменно“, убеден е Марк Зукърбърг.

Според него всеки съвременен човек иска да сподели емоциите си с близките хора така, че и те да почувстват случилото се. „Когато съм проходил, майка ми е описала вълнението си в една тетрадка, пишейки с химикал“, разказа Зукърбърг. През следващите години заради еволюцията на технологиите хората снимат прохождането на децата си с фотоапарат с лента, после с цифров фотоапарат, след това с камера и най-сетне – с телефон. „Искам, когато моето дете проходи, да снимам този момент, ползвайки технологиите на 360-градусовите изображения и движението, така че когато показвам снимките, хората да могат напълно да почувстват вълнението ми, както съм го почувствал аз“.

Запитан какво ще се случи с изкуствения интелект, шефът на Facebook побърза да успокои присъстващите, че революцията, за която се говори в тази област надали ще се случи скоро. Според него изкуственият интелект има огромни възможности да проследява и намира тенденции, например сходства в звука и други, но все още никой не може да имитира човешкия ум. „Никой не разбира нито грам от това как работи човешкият мозък, така че скоро няма да станем свидетели на това той да може да се имитира“.

[divider]Бюлетин[/divider]

До 25-и февруари екипът на Мтел ще следи отблизо технологичните новости от Световния мобилен конгрес в Барселона. За да сте информирани за всичко важно, което се случва в града на Гауди, можете да се абонирате за бюлетина ни и да участвате в томбола за нов таблет Samsung Galaxy Tab S2 8”!

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*