Huawei MateBook – сериозен конкурент сред таблетите

Един от най-леките таблети до момента в IT индустрията направи своя дебют на Световния мобилен конгрес в Барселона. Huawei MateBook тежи само 640 грама и има елегантен металически корпус, който обгръща 12-инчовия IPS LCD дисплей.

Всъщност, той е хибридно устройство, защото към него има прикачваща се клавиатура и чрез нея той може да работи в режим лаптоп. Това е първият таблет 2-в-1 на Huawei и първото им Windows устройство.

Huawei Matebook Huawei MateBook – сериозен конкурент сред таблетите А1 Блог

Ценно качество, на което таблетът ще разчита за набиране на скорост на пазара, е дълготрайната 33,7 Wh батерия, която може да издържи цял ден работа.

Сигурността не е подценена и на десния си страничен ръб устройството има скенер за пръстов отпечатък.

Сърцето на това устройство е неговият процесор Intel Core M 3.1GHz, допълнено от 4 или 8GB памет.

Екранът е сензорен и борави с писалка (стилус), благодарение на която потребителят може да рисува, чертае и води бележки. Имахме късмета да видим един ентусиазиран творец да рисува енергично по екрана по време на конгреса, затова не се учудвайте от импресионистичната творба, която ще забележите на някои снимки…

[divider]Бюлетин[/divider]

До 25-и февруари екипът на Мтел ще следи отблизо технологичните новости от Световния мобилен конгрес в Барселона. За да сте  информирани за всичко важно, което се случва в града на Гауди, можете да се абонирате за бюлетина ни и да участвате в томбола за нов таблет Samsung Galaxy Tab S2 8”!

[divider]Галерия[/divider]

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*