LG G5 на разходка в Тоскана

В края на май една от улиците на Флоренция, близо до Понте Векио, пропадна и погълна дузина автомобили. Появиха се различни мнения за това какво е предизвикало катаклизма. Едни твърдяха, че италианците са калпави строители, а други, че става дума за природно бедствие. Ето каква е истината.

Връчихме на професионалния фотограф Дилян Марков първия модулен телефон в света – LG G5, за да го тества по време на пътешествието си из Тоскана.

„Камерата е толкова прецизна и детайлна, че буквално превръща гледката в пиксели. В ръчен режим можеш да заснемеш с качество за билборд“ , ще сподели по-късно Марков.

Допускаме, че след като е направил детайлна панорама на Флoренция с Понте Векио, пикселите от улицата просто са останали в камерата, подпорите не са устояли и така е пропаднала улицата.

И наистина камерата на LG G5 е сред най-добрите на пазара. По-долу ще прочетете девет доказателства за това.

Но преди това – кой е Дилян Марков? Името му е познато в модната и рекламната фотография от повече от 20 години. Той е един от двамата българи, печелили една от-най-престижните награди за фотография в света – тази на френското списание „Фото“, като снимката му печели в конкуренция с десетки хиляди фотоси от цял свят. Снимал е за кориците на всички български списания, за най-големите компании, включително и Мтел, преподавател е в Нов български университет.

LG G5 LG G5 на разходка в Тоскана А1 Блог

Дилян Марков по следите на най-добрите кадри с LG G5.

Когато разбрахме, че тръгва към Тоскана, не устояхме на изкушението, което носи комбинацията прекрасен фотограф, чудна земя и първия модулен телефон – LG G5. И ето с какви впечатления се върна Дилян Марков:

1.Ръчният режим

Това, което ме впечатли като професионален фотограф, е възможността за работа в ръчен режим, който притежава всички функции на професионална камера – бял баланс, експозиция, скорост, ISO, корекции в експозицията, дори и ръчен фокус. Възможност за снимане в RАW формат е нещо ново, което дава възможност за творчество и професионална обработка на кадрите. Големината на файла също е впечатляваща – 45 см по дългата страна на 300dpi, което позволява от снимка с LG G5 да бъде направен дори билборд.

Естествено, опциите за промяна на формата на кадъра – 16:9 , 4:3 , 1:1 – популярният напоследък квадрат, дават допълнителни възможности в ръцете на търсещия творец.

Ако на човек не му се занимава с това, ръчният режим наистина е много добър.

LG G5 LG G5 на разходка в Тоскана А1 Блог

2.Ергономичност

Фотомодулът е изключително ергономичен. Телефонът ти „ляга“ в ръката много удобно по принципа но фотоапаратите, което дава стабилност, когато се борави с камерата, и можеш да снимаш с камерата при по-екстремни условия. Не е без значение, че шансът да бъде изпуснат апаратът е значително по-малък от другите мобилни устройства. Бутоните са изключително функционални и удобни за работа.

Допълнителната батерия в модула за камера позволява свобода в снимането, без да се притеснявам, че в ранният следобед ще остана без захранване за телефона и камерата. Така комуникацията не се жертва в името на изкуството.

3. Широкият ъгъл

Това, което приятно ме изненада, е широкият ъгъл. На мен поне не ми е известно друг мобилен апарат да предлага такава възможност. Става за панорама, става за работа в малки пространства, а за снимане в градска среда направо е супер. В малките улички на Флоренция единствено аз можех да обхвана необятността на ситуациите. В повечето случаи, когато си правехме selfie, групата казваше „Я дай онова LG!”.

LG G5 LG G5 на разходка в Тоскана А1 Блог

4.Нощният режим

Нощният режим на камерата е много добър. Както повечето налични камери на мобилни апарати, има също HDR режим, но алгоритъмът, по който работи, е много добре балансиран. Нощните детайли са много подробни и ясни.

LG G5 LG G5 на разходка в Тоскана А1 Блог

5.Гласово и звуково командване

Това, което много често пречи в кадрирането на selfie, е начинът, по който се натиска бутонът. LG позволява това да се случва чрез гласова команда или чрез звуков сигнал – щракане с пръсти, например.

6.Филтри за красота

Това, което професионалистите презират, но любителите биха прегърнали с огромна радост, са т.нар. „beauty филтри“, или както моделите в България ги наричат „Планета ефект”. Тези филтри автоматично коригират дефекти на кожата, притъпяват леките бръчки под очите и челото, дават финес на холивудска звезда. Останалото е в позата.

Той се включва автоматично, когато обърнем камерата за selfie, и неговият ефект може да се регулира според нашите желания.

7.„Социален“ бутон

Едно от най-функционалните неща, които присъстват като възможност за пристрастените към социалните мрежи, е touch бутонът, който се появява веднага след заснемането на поредния ни шедьовър като малка икона на дисплея. Може по избор да се програмира в коя социална мрежа да бъде ъплоудвана снимката. Щом снимката е готова, натискате touch бутона и тя е качена в мрежата. Това пести време и досадно ровене в галерии с десетки снимки.

8.Филтрите

Камерата има много и най-разнообразни филтри, което стимулира апетита към по-голямо творческо разнообразие.

9. Стабилизация на видеото

LG G5 притежава много добра стабилизация на видеото, което позволява да се снима и в по-екстремни ситуации, без да скача картината.

 

[divider]LG G5 на разходка в Тоскана[/divider]

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*