Наука и технологии под една палатка

В рамките на Софийския фестивал на науката, Мтел организира обучения за рисковете, които крие сърфирането в глобалната мрежа.

Фестивалът се подготвя за шеста поредна година от Британски съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община.

безопасен интернет Наука и технологии под една палатка А1 Блог

Организираните от Мтел обучения  са част от инициативата „Интернет за всички“, която цели да запознае младите хора в България с безопасното използване на интернет и съвременните технологии.

С помощта на различни развлекателни игри с награди, водени от Марина Маринова от Център за забавна математика, децата се запознаха с това как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща, и за какво е необходимо да внимават.

Над 1 000 деца преминаха през щанда на Мтел през четирите фестивални дни. Особена популярност набра игра, в която на картата на Европа трябваше да се залепи домейна на всяка държава. Някои се затрудниха повече, други съобразително свързваха буквите на домейните с имената на Европейските страни.

Всички участници получиха най-новата книжка от поредицата материали с образователна цел на Мтел – Интернет за всички деца и родители. Книжката е фокусирана преди всичко върху това деца и родители да намерят общ език за разбиране и ползване на технологиите в ежедневието.

безопасен интернет Наука и технологии под една палатка А1 Блог

Доверието между поколения, които заедно се учат на живот в дигитален свят, обменът на информация и впечатления от него, и споделянето на интересна информация са сред най-модерните основи на връзката между деца и родители.

Като следваща естествена стъпка от програмата „Интернет за всички“ Мтел се обръща назад, за да подаде ръка на поколението на нашите родители, хората над 55 години. Твърде често ние, техните деца, нямаме време и търпение да им обясним на достъпен език как да ползват технологиите по най-полезния за тях начин. Точно затова Мтел стартира пилотни проекти в Пловдив и Велико Търново, фокусирани към тази аудитория.

Първите впечатления ни увериха, че подобни обучения са полезни и ценни за получателите им. Изграждането на достатъчно самочувствие да ползват технологии, даде на присъстващите любопитство да искат да знаят повече. А това винаги е полезно. Затова продължаваме да правим интернет достъпен за всички.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*