Кажи „Здравей!“…

Семейството на Мтел е голямо и цветно, делникът е динамичен и предизвикателен и всеки ден всеки от нас се справя и с отговорните задачи в работата си, и с живота извън пределите на компанията.

[divider]Кажи “Здравей”…[/divider]

 Кажи „Здравей!“… А1 Блог

Снимка: Архив на Мтел

Поздравът е първата стъпка в общуването, независимо дали става въпрос за лични или бизнес отношения. Всички инструкции за обслужване на клиенти започват с поздрав. Всички очакваме да бъдем поздравени, а понякога забравяме, че инициативата може да бъде наша. Искаме съдействие от колеги, а се случва да не си правим труда да ги поздравим. Предпочитаме да се срещаме и работим с тези колеги, които са учтиви, но не се стараем да сме като тях.

Заедно с колегите от blizoo вече сме повече и 2 пъти по-силни. През месец април, благодарение на инициативата Кажи „Здравей!“ се опознахме и рязко увеличихме усмивките и поздравите из офисите си. В три поредни седмици всички служители имаха възможност да номинират колега, който поздравява, и такъв, който не го прави редовно. Номинираните поздравяващи получиха портокал на работното си място, а номинираните непоздравяващи – лимон. Цитрусовата вълна отнесе предимно сградите на централния офис, но плодове получиха и колеги в страната.

 Кажи „Здравей!“… А1 Блог

Снимка: Архив на Мтел

Общо 177 лимона и 336 портокала достигнаха до своите получатели, докато течеше инициативата Кажи „Здравей!”. Огромното количество оранжеви цитруси ни подсказва, че все пак преобладават поздравите и усмивките между колеги и това само може да ни радва и вдъхновява да общуваме все повече и по-свободно помежду си.

Валентина Димитрова получи най-много положителни номинации от колегите си и най-много портокали – цели 27 през трите седмици на инициативата. Това й донесе освен килограми плодове и подарък цитрус преса, която тя реши да остави в офиса и ползва заедно с колегите си за свеж старт.

[divider]…и бъди активен![/divider]

Като част от програмата Work-Life Balance в компанията през май и юни бяха представени поредните възможности за спорт – рафтинг, традиционният турнир по мини футбол за купата на Мтел 2016 и уроци по тенис.

Турнирът по мини футбол се проведе на 25 и 26 юни на игрищата в спортен комплекс RDsport. В него участваха хх колеги. След турнира капитанът на тима победител – ххх ще сформира представителния отбор на Мтел, който ще участва на външни турнири с други водещи компании.

За колегите, които се интересуват от тенис, пък има организирани уроци за начинаещи или напреднали, от които могат да се възползват и членове на семействата.

Обученията по тенис стартираха на 4 юни и ще продължат шест поредни седмици, до 17 юли.

 Кажи „Здравей!“… А1 Блог

Снимка: Архив на Мтел

Междувременно пролетния сезон предостави на любителите на силни усещания пълноводните бързеи на Струма. В два поредни уикенда колегите, които се записаха за рафтинг, имаха възможност да се насладят на екстремни рафтинг спускания. Вижте как си прекараха 76 от тях в Кресненското дефиле. Разказаха ни, че времето е било благосклонно, слънчево и топло и с удоволствие са се намокрили в ледените води на реката.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*