Победители в конкурса “4Gрадски” на Мтел

Какво се случва, когато смесим град, скорост, <3 и 🙂? Конкурсът “4Gрадски” на Мтел, който целеше да открие и награди най-оригиналните разказвачи на градски историивлючващи тези ключови думи и символи. В продължение на близо месец получихме стотици снимки, разкази и видеа – някои смешни, други трогателни. Изпратихте ни снимки от почти всички градове в България и дори от столицата на Непал – Катманду.

Трудната задача да определи кои са четиримата победители получи един от най-известните разказвачи на градски истории у нас – писателят Александър Шпатов. Той даде лична обратна връзка на всеки от финалистите и отправи своите препоръки за това как техните 4Gрадски истории могат да станат още по-вълнуващи и любопитни. Ето и какъв е основният съвет, който Шпатов даде на всички участници – “няма как да станеш добър автор, без да си добър читател. Затова и съветът ми към всички, които се включиха с историите си е именно този – ако искат да разказват по-увлекателно и убедително, да наблегнат първо на четенето. И още едно основно нещо – правописът (няма нито една дума в българския език, която в множествено число да завършва на „й“, както и няма дума „найстина“)”. 

А ето и кои са отличените:

  • Йоана Мирчева – за разказа “Най-добрият кум в града”
  • Антония Симова – за разказа “Пак в София <3″
  • Свилен Димитров – за разказа „Политика за живот“
  • Иван Шишиев  – фото разказ

Въпреки интересните видеа, които получихме, победител в тази категория не беше отличен. Авторите на любимите “4Gрадски” ще получат от Мтел технологични подаръци, а в следващите дни техните материали ще бъдат публикувани на блога.

Благодарим на всички, които се включиха в конкурса “4Gрадски”! Надяваме се да сте се забавлявали с нестандартното ни задание. Продължавайте да творите и да търсите вдъхновение за още интересни разкази, видеа и снимки. 🙂

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*