Магърдич Халваджиян: Комуникацията за мен е като дрога

Магърдич Халваджиян e продуцент на едни от най-успешните продукции в българския ефир – „Х-фактор“, „Като две капки вода“,„Море от любов“, „Имаш поща“ или „Сладко отмъщение“. Започнал кариерата си като режисьор на видеоклипове, днес той е изградил истинска бизнес империя около себе си. Наскоро Халваджиян бе определен от сп. Forbes като най-влиятелната знаменитост в България. Mteller разговаря с него в ролята му на личен, но и бизнес клиент на компанията ни чрез фирмата му „Глобал Филмс”. А и, разбира се, като човек, който има какво да каже по темата за комуникацията.

 Магърдич Халваджиян: Комуникацията за мен е като дрога А1 Блог

Г-н Халваджиян, колко важна е свързаността за зает човек като вас?

Невероятно важна. Аз съм от хората, които говорят страшно много по телефона. Познавам хора, които си въртят бизнеса по друг начин, но аз лично не мога да си представя какъв е той. Нямам проблем да говоря непрекъснато по телефона, използвам постоянно мобилен интернет, Viber ми е важен, комуникирам по всякакъв начин. Дори ми е трудно да си представя как едно време Онасис е станал милиардер без такава свързаност.

Какви канали на комуникация използвате?

Имам два iPad-а, лаптоп и компютри навсякъде, където е възможно. В къщата ми има настолен компютър на всеки етаж, в офиса те са навсякъде, трябва да имам непрекъснат достъп до имейли и информация, просто съм така устроен. Получавам отвратително много имейли, сигурно между 50 и 100. Асистентката ми Ива обработва някои от тях, но често им отговарям и сам.

Можете ли да си позволите да останете без телефон или компютър? Кога например за последно сте бил дълго време без обхват?

Много ми е трудно, работата в крайна сметка не свършва дори и да съм в отпуска. Затова и не се отделям от телефона и iPad-а. На една почивка на Малдивите последната зима опитах за една от двете седмици някак си да изключа. Уж случайно си забравях телефона във вилата и отивах на плаж. Получи ми се, но не беше лесно.

Липсва ли ви това общуване, въобще можете ли да почивате така?

Аз въобще започнах да почивам в последните четири-пет години, преди това просто нямах нужда. Явно с напредването на времето, човек трябва да се научи да намира време и за отдих. Комуникацията в моя случай е като дрога, това е свързано и с това, че си падам малко control freak – опитвам се да знам абсолютно всичко, което се случва, и ако нямам информация за нещо, това ме дразни. Затова и непрекъснато съм на телефона. Осъзнавам, че това е проблем, защото от информацията може да прегрееш. Страхувам се обаче, че мога да се огранича с 10-15%, но надали ще успея повече някога.

Мтел е вашият комуникационен партньор –личен, но и на фирмата ви Глобал Филмс” – защо работите с Мтел?

Имайте предвид, че моят номер е един от първите, издадени от фирмата въобще, тогава търговската марка беше „Цитрон”. Оттогава насам съм привързан към фирмата. Първо бях зависим от номера си, впоследствие това вече не беше фактор, но никога не съм виждал смисъл да променям оператора. Не се сещам за някакви сериозни проблеми, да не кажа никакви. Е, веднъж получих сметка от 10 хиляди лева, тогава подскочих и много се ядосах. Но се усетих, че въпросния месец бях имал престой в Оман и от Мтел не са ми виновни, че мобилният ми интернет е бил включен денонощно. Мисля си също, че за толкова години нищо не ни е било отказвано. Винаги сме се разбирали, един от нашите служители общува директно с Мтел и поискаме ли нещо, сме го получавали.

Кой е най-важният телефонен разговор, който някога сте провел?

Той беше много отдавна, нямаше мобилни телефони, било е през 1990 г. Бях в Италия и съпругата ми Кремена се обади на стационарния телефон да ми каже, че е бременна. Ето, че колкото и да се опитваме да слагаме бизнеса на първо място, винаги има едни близки хора около нас, които винаги са по-важни. Сега поглеждам назад, спомням си за това обаждане, а до мен стои едно момче на 25 години, което е толкова готино и ме прави горд и щастлив. Как моментът, в който съм чул, че ще се роди, да не е най-важният ми разговор в живота?!

А кое е било най-дългото телефонно обаждане и с кого?

И това си го спомням много добре. Преди 7-8 години тогавашната шефка на bTV Вики Политова ми се обади от Гърция, за да ме убеждава, че трябва да прехвърлим „Господари на ефира” от „Нова телевизия” при тях. Разговорът продължи около два часа и 20 минути, имайте предвид също, че говорихме късно вечерта. Наистина много време тя да изложи всичките си аргументи, може би затова и разговорът беше успешен за нея, защото успя да ни убеди да направим този ход.

А кои са хората, с които говорите най-често по телефона?

В момента говоря най-много по работа. С Кремена през деня основно си пишем, често дори и с по една дума. Синът ми пък не обича да говори много-много по телефона, той е по другите комуникации – Viber, Facebook Messenger…

Всъщност вие колко телефона имате?

Имам четири, но това е защото си пазя старите телефони. Ползвам iPhone, имам дори и един iPhone 6 Plus, но ми е трудно да работя с него. Копирах си сим-картите и това ме улеснява. Иначе преди имах и други номера, например един за колата, но вече с bluetooth-технологията човек може да се оправи и с една карта.

Кои са мобилните приложения, без които не можете?

Няма такива, мога да изтрия всяко едно още утре. Често си свалям някакви неща, защото съм много любопитен, но ми минава бързо меракът. Приложенията ме разочароват, защото моята фантазия просто е по-богата от това, което тe ми предлагат.

Отскоро Мобилтел пусна услугата 4G – как оценявате тази стъпка?

Изключително важна е за мен. Непрекъснато от нашите монтажни студия или апаратни получавам видеа, филмчета, реклами… Все неща, които трябва да стриймвам. Безкрайно важно ми е нетът да е бърз. В чужбина например имам проблем с това. Аз толкова бърз стационарен интернет, колкото в България, просто не съм виждал. Истината е, че 4G все още не ме е убедил, че е по-бърз от 3G, но съм сигурен, че и това ще стане.

[divider]За партньорството[/divider]

Фирмата на Магърдич Халваджиян „Глобал Филмс” работи с Мтел от 2002 г. Основните услуги, които се използват, са мобилна и фиксирана телефония, както и пренос на данни. „Предвид водещата роля, която заема „Глобал Филмс” и постоянно нарастващия ни екип от професионалисти, партньорството ни с Мобилтел с всяка изминала година се задълбочава,” казва административният директор на фирмата Калоян Андонов. „За нас е важно да получаваме качествена услуга на разумна цена и в лицето на Мобилтел намираме решенията, които да покрият очакванията ни.”

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*