Snapchat наръчник за начинаещи

Чудите ли се какво е онова приложение с духче, на което истерично се хили малкият тийнейджър, който седи до вас в автобуса, докато вие броите спирките до вашето

 Snapchat наръчник за начинаещи А1 Блог

Източник: snapchat.codes

спасение? Това е Snapchat.

Приложението, за което детето на съседа се опита да ви обясни миналата Коледа, но някакси не успя да ви плени до край, просто защото не познавате нито един от своите приятели на средна възраст, които да го използват. Сега обаче ви даваме втори шанс да се запознаете с новата тийнейджърска светая светих, а.к.а Snapchat.

Snapchat е приложение, с което може да създавате кратки съобщения под формата на видео или снимки, които след като изпратите до даден получател и той ги види, те просто изчезват. Целта му не е да водите дълбоки и пространни разговори, а по-скоро да се забавлявате със своите приятели като си изпращате смешни снимки. За което имате богат набор от инструменти – приложението ви дава различни филтри,  стикери, иконки и шрифтове, с които може да украсите своята снимка. Чрез приложението също така може да провеждате видео разговори.

 Snapchat наръчник за начинаещи А1 Блог

Източник: Snapchat

Над 150 милиона души по света използват Snapchat всеки ден, което го прави по-популярна социална мрежа дори от Twitter. През май тази година приложението на Snapchat е свалено 27 милиона пъти спрямо 13 милиона за същия месец на 2015 г. Факт е, обаче че трябва да сте много упорити, докато схванете как точно работи. Уви, приложението не е направено много лесно за използване. Ще ви трябва малко повече ръчкане и една дузина не особено красиви снимки, докато разберете кой бутон за какво е.

Включвайки приложението, ще видите духче по средата, едно голямо кръгче, светкавичката в горния ляв ъгъл и още две странни иконки. Има брояч, който ви дава възможност да изберете за колко секунди получателят на съобщението ви може да я види. Максимумът е 10 секунди. След това снимката ви завинаги ще изчезне.

След като разберете как да си направите снимки или евентуално видео, което е по-сложната част, ще ви се наложи да се отправите към предизвикателство номер две. А то е да разберете как да добавите своите приятели и да започнете да си изпращате съобщения. Ползвайте жокер от интернет, тийновете са изписали и заснели всичко по темата. Ако успеете да намерите поне един достатъчно близък свой приятел, на когото да изпратите снимката си без да ви е срам, значи сте на прав път. От всичките ми близо 800 контакта в социалните мрежи, тук едвам намерих няколко, с които наистина мога да споделя някакви по-шеговити снимки. В България приложението все още не е добило такава популярност, както е в Щатите.

 Snapchat наръчник за начинаещи А1 Блог

Източник: Snapchat

Приложението ви дава достъп и до секция, наречена Stories. Нещо като кратки видеа или снимки, подредени по теми. Така може да гледате snap-ове от Маями или пък такива на тема дракони. Преживяването става все по-вълнуващо. Тази секция може да ви вдъхнови как да се усъвършенствате в правенето на вашите snap-ове. Ако се нуждаете от още вдъхновение, може да последвате Ким Кардашиян, Риана или Ариана Гранде.

След дълго ръчкане, снимане и ровене, най-важният въпрос, който следва да си зададем за Snapchat e – защо ни е такова приложение, което не запазва нашите съобщения? Основният отговор е – за забавление. Със сигурност не бихте използвали това приложение за сериозна или бизнес кореспонденция. И понеже съобщенията в Snapchat изчезват така, както са се появили, те са много удобен начин да общувате с някого тайно. Може би и заради това тийнейджърите толкова го харесват. Това е техният малък и конспиративен свят. Дори и да са създали най-глупавата снимка, те знаят че след по-малко от 10 секунди тя вече ще е изчезнала завинаги. В Snapchat всичко изчезва за секунди, така че целият този стрес колко лайка ще събере снимката ни, просто отсъства. И в този смисъл платформата е много по-затворена от останалите, което до някаква степен създава усещането, че не ни наблюдават стотици от нашите виртуални приятели.

Въпреки всичко казано до тук, все пак ви препоръчвам да изпробвате Snapchat. Приемете това и като тест за собствените ви технологични умения. Ако срещнете затруднения, винаги може да се обърнете към първия познат тийнейджър, за когото се сещате. Той със сигурност ще има какво да ви разкаже за своя Snapchat опит.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*