Какъв смартфон юзър си?

Помните ли времето, в което никой от нас не притежаваше смартфон? Макар че се появи на бял свят през не толкова далечното минало, днес хората, които не ползват такова “умно” устройство, са малцина. Все по-малко са и онези, които не знаят, че това е мобилен телефон, който също като компютрите работи с операционна система. Съвсем логично добрата стара Nokia с фенерче си остана само далечен спомен, повод за шеги или сувенир, събиращ прах в шкафовете и оставен там от сантименталност. А всички ние не откъсваме поглед от все по-големите екрани на смартфоните, които са се превърнали в неизменна част от живота ни до такава степен, че вече можем да се определим според начина, по който ги ползваме. Представяме ви шест типа смартфон потребители – вижте с какво се отличава всеки от тях и открийте вие какъв сте.

 

[divider]Минималистът[/divider]

Използва най-основните функции на своя смартфон за разговор, съобщения и поща, както и приложения за чат като Viber, WhatsАpp, Skype и/или Messenger. Той не се интересува от иновациите и поддържа телефона си, докато тотално откаже да работи. Лесно ще познаете кое устройство е на такъв тип притежател – на външен вид е запазено без драскотина, картинката на дисплея е или от заложените в модела, или снимка на семейството/децата, а тонът на звънене в повечето случаи е този, настроен по подразбиране. Ако имате честта да го използвате, ще забележите, че работи почти като нов, защото паметта му не е обременена с никакви излишни файлове и приложения. Единственото, което я заемa, най-вероятно са купищата снимки, които прави. И тук не говорим за професионална фотография, нито дори за аматьорска. „Минималистът“ просто снима, за да запечата момента, да се похвали на колегите колко е пораснало детето, къде е на море или какво си е купил.

[divider]Незаинтересованият[/divider]

Най-опасният тип! Никой никога не знае къде е или как прекарва свободното си време, а той самият често не е наясно къде е оставил телефона си и не винаги може да бъде открит чрез него. Неговата единствена нужда от подобно устройство е за обаждания и евентуално, но само в краен случай, SMS-и. Има смартфон само защото ежедневието го е принудило – работата го е наложила или нуждата от по-удобна връзка с близки, приятели и колеги. Всъщност се чувства много по-добре с напълно обикновен мобилен телефон и далеч не е наясно с пълната гама от възможности и функции, които притежава смартфона му, затова най-честите изходящи повиквания са към децата му с въпроси като „Влязох в някаква програма, как да изляза?“, „Защо не мога да намеря чичо ти Пешо в указателя?“ и така нататък.

смартфон Какъв смартфон юзър си? А1 Блог

[divider]Социалният[/divider]

Не, движейки се по улицата, той не гледа в краката си от притеснение. Просто е зает с важна комуникация, следи социалните мрежи, редовно публикува в тях, like-ва, share-ва, коментира и каквото още се сетите. Той винаги знае къде са почивали приятелите му този уикенд, каква снимка си е качила Мимето от съседния офис и последната клюка около звездите от родния и световен шоубизнес. Не се притеснявайте, вие също ще бъдете осведомени кога и къде е той, защото не пропуска да качи снимка или да се tag-не от всяко място, което посещава. Има профили във Facebook, Twitter, Instagram и Snapchat и е в крак с последните тенденции там.

[divider]Селфи маниакът[/divider]

Сигурни сме, че в рождената карта на този тип хора има много влияние на зодия Овен, защото това е най-себелюбивият знак в зодиака. Всеки ден социалните мрежи се сдобиват с поне едно селфи на „Селфи маниака“, най-често обработено с различни програми и филтри. Затова сред любимите му приложения е Instagram. И това, което интернет вижда, е само малък процент от селфи сесиите, които се намират в паметта на смартфона му.

смартфон Какъв смартфон юзър си? А1 Блог

[divider]Бизнес типът[/divider]

Смартфонът не е просто „умен телефон“, който ни помага в изпълнението на ежедневните задачи. Той е аксесоар, който допълва външния ни вид. Много хора не се интересуват от това, но за „Бизнес типа“ елегантният външен вид на неговия смартфон е в топ три на критериите му при избор на такъв. Той го използва за разговори, съобщения, поща и рядко му остава време за социални мрежи и допълнителни приложения. Най-важните приложения за този тип са различните видове органайзери, както и тези, с които лесно може да следи новините по света и у нас.

[divider]„Лешникотрошачката“[/divider]

Това са онези хора, които всеки път, когато ги видите, са с различен смартфон и причината за това не е, че се стремят да са в крак с най-новите технологии. Просто техните телефони не остават дълго време… здрави. Най-често ги използват, освен за разговори и съобщения, за социални мрежи, чат и браузване. На пръв поглед, нещо съвсем обикновено, освен, че горките устройства не издържат достатъчно дълго и скоро след като са били купени се оказват със счупен дисплей или очукан панел, а може би и с двете. Не си мислете, че хората тип „Лешникотрошачка“ го правят нарочно, не са и толкова непохватни. Просто смартфонът им винаги попада на грешното място в грешното време. Сигурни сме, че ако се поучат от хората „Минималисти“, няма да им се налага да си търсят нови телефони толкова често.

Ако не сте се припознали в някой от тези типове, има два варианта. Първият е все още да нямате смартфон. Ако е така, имате броени дни да се сдобиете с такъв на промоционална цена – до края на юли в Мтел има кампания „Дни на щастието“ с до 75 процента намаление на смартфони и абонаментни планове.

Вторият вариант е да не знаете, че устройството, което държите в ръцете си, се нарича смартфон. Не се притеснявайте, лесно ще го познаете! Има голям дисплей, копчета отпред липсват или има, но е само едно. Като седнете в някое кафене, това е нещото, коeто най-дълго задържа вниманието на своите притежатели, които го предпочитат пред разговорите помежду си. 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*