12 практични приложения за лятната ваканция

Лятото е тук и градските улици опустяват – все повече хора се запътват към чудни места за почивка. Смартфонът може да ни помогне да организираме лятната си ваканция и да я изкараме фантастично. Затова заредете се с добро настроение и вижте как телефонът може да направи ваканцията ви приятна и незабравима.

[divider]Eventurist[/divider]

Eventurist е приложение за хората, които търсят много и различни възможности. Тези, които обичат да се впускат в приключение, които си падат по преживявания от типа „това е веднъж в живота“, навярно ще приветстват препоръките за вълнуващи събития и интересни неща. Може да става дума за музикален фестивал в Швеция или за най-евтините билети до Кайро – Eventurist няма да пропусне да предложи уникални възможности. Кой ще се възползва – това вече е въпрос на вкус.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]Hotel Tonight[/divider]

Хората, които обичат да прескачат от град на град по време на своята ваканция, както и тези, които просто са нерешителни, могат да се доверят на Hotel Tonight. Приложението предоставя услуга за резервация, като предлага най-добрите оферти на тези, които търсят стая за същия ден. Работи с приемни хотели по целия свят и има стаи за всякакви бюджети.

Безплатно за Android и iPhone

list conditional_title=”Още по темата” tags=”patuvane” numberposts=3]

[divider]Skyscanner[/divider]ваканция 12 практични приложения за лятната ваканция А1 Блог

Skyscanner сканира милиони полети на всички големи авиокомпании, за да открие потребителят най-изгодния възможен вариант за пътуване. Приложението разполага с удобен интерфейс на база диаграми, подсказвайки на тези, които все още не са планирали точните дати на пътуването си, кога би било най-изгодно да летят. Това позволява на потребителите да планират много по-ефективно своята почивка.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]Sidekix[/divider]ваканция 12 практични приложения за лятната ваканция А1 Блог

Sidekix е приложение да създаване на интересни градски маршрути. Потребителят посочва своите интереси – нощен живот, изкуство, шопинг, култура – както и колко дълго е готов да се разхожда, дали е склонен да се спира и къде – например на ATM устройство или магазин за храна. След това Sidekix генерира маршрут на база тези предпочитания. Потребителят може да сподели този маршрут с приятели и роднини, за да се срещнат някъде по трасето. В момента приложението обхваща 15 града, но очакванията са тепърва да се разраства.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]PackingPro/PackMeApp[/divider]

Ако мразите да мислите за багажа, който трябва да вземете, и какво трябва да не забравите, PackingPro приложение може да ви отърве от тази досадна задача. Приложението иска от вас само да посочите дестинацията, колко дълго ще стоите и с кого. На база тази информация то измисля списък на вещите, които трябва да вземете със себе си. Даже го разбива на категории: „важни неща“, „дрехи“, „джаджи” и други. PackMeApp е подобно, безплатно приложение, което позволява на потребителите да следят какво са сложили в багажа, предлага и подсеща за всичко, което може да е необходимо, докато сме на път по време на лятната ваканция.

Безплатно за Android, с такса при iPhone

[divider]Word Lens[/divider]

Това приложение има някои недостатъци, но е добре да го имаш подръка: достатъчно е да се насочи камерата на телефона към който и да е знак и приложението ще преведе текста. Е, преводът на Word Lens може и да не е особено точен, но на мнозина ще помогне да разберат общия смисъл на съобщението.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]MydistriKt[/divider]ваканция 12 практични приложения за лятната ваканция А1 Блог

MydistriKt е приложение, разработено, така че да помогне на местни хора да споделят какво интересно се случва в тяхното малко кътче от света. Без значение къде се намират. Може да е и от най-затънтените кътчета, за чието съществуване не подозираме. Така пътуващите имат шанс да се потопят в автентичната атмосфера на места, за които няма да прочетат по туристическите наръчници и сайтове. Приложението трупа съдържание от най-неочаквани места. Наред с това съдържа много препоръки за пътуващите, които искат да идат някъде и да се слеят с местните хора и местния начин на живот. Приложението покрива 146 страни и 4 500 различни „квартала“ по света.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]Kindle[/divider]

Книгата е любим аксесоар за много хора по време на ваканция, както и на път. Много хора си мислят, че им е нужен е-четец, за да четат електронни книги, но това не е вярно! Безплатното приложение Kindle на Amazon е достъпно за изтегляне за по-голямата част от наличните смартфони и таблети. Това дава на потребителя огромен избор от книги, които да сваля и чете на своето устройство. Едно нещо само трябва да се има предвид: ще е нужна връзка към интернет, за да могат да се свалят книгите. За самото им четене тя не е необходима!

Безплатно за Android и iPhone

[divider]JetLag Rooster[/divider]ваканция 12 практични приложения за лятната ваканция А1 Блог

Часовата разлика е голям вредител и може да съсипе вашата ваканция. Често пътуващите си имат разни теории за нея. Каквито и да са те, няма универсално решение. Приложението за смяна на часовите зони JetLag Rooster помага на потребителите да се приспособят към часовата зона на дестинацията, където заминават, преди да тръгнат. Чрез въвеждане на дестинацията и плановете за пътуването това приложение ще състави план, който да помогне на тялото да се синхронизира с новото място още преди заминаването.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]TripAdvisor – офлайн наръчник на градовете[/divider]

Мнозина предпочитат да потърсят своята дестинация за почивка чрез TripAdvisor, преди да тръгнат, но не всички знаят, че TripAdvisor осигурява страхотна функция, която си струва да бъде изтеглена: офлайн наръчник на градовете. Приложението работи офлайн и дава на потребителите преглед на атракциите, ресторантите, хотелите и обща информация за всяко място! В приложението има възможности за самостоятелни екскурзии по местата, които е добре да се видят и посетят в даден град, покривайки всички големи градове. А изтеглянето на приложението ще ви спести търсенето на мрежа и прескачането от кафе на кафе, за да ползвате Wi Fi.

Безплатно за Android и iPhone

[divider]XE Currency[/divider]

ваканция 12 практични приложения за лятната ваканция А1 БлогВалутният калкулатор XE Currency може да бъде изтеглен и инсталиран, а е лесен за използване като уеб-версията си. Той прави точно това, което се очаква от него – на телефон или таблет. Неизменен помощник за всеки един човек, който иска да прекара своята ваканция в чужбина.

Безплатно за Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone

[divider]Prava[/divider]

Хубаво е да се пътува с приятели, но макар да е забавно, може да е много стресиращо. Просто организирането на много хора е трудно и малцина го умеят. Prava се грижи всичко да е организирано и лесно за всички от групата. Няма боричкане с Google календари и събития, покани и чатове. Всички са наясно с всичко и се забавляват през ваканцията.

Безплатна за Android, версия за iOS се очаква скоро

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*