Apple представи новия iPhone 7

Apple представи тази вечер новите си модели смартфони – iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Външният дизайн на новите устройства остава сравнително непроменен спрямо предходните версии. Това не пречи на технологичния гигант да пренесе редица подобрения, които да променят значително не само характеристиките им, но и работата с тях.

[divider]Подобреният iPhone 7[/divider]

Макар да не се различават външно от своите предшественици, новите флагмани на Apple при смартфоните са вече прахо и водоустойчиви. iPhone 7 е първият модел, на компанията, който притежава стандарта IP67, с който ябълковите смартфони вече не се страхуват от намокряне и напрашване.

Основните промени са при камерите на iPhone 7, особено при по-големия Plus модел. Той разполага с две задни камери, което осигурява двукратно оптично увеличение и 10-кратно дигитално такова. Това е възможно, тъй като всеки сензор има различни лещи. Нормалният модел iPhone 7 получава една 12MP камера, но към нея е добавена стабилизация на картината. Предната камера и при двата модела вече е 7MP и може да снима видео в HD качество.

Сред другите нововъведения е премахването на стандартния жак за слушалки, като смартфоните ще използват само безжични такива. Този ход ще предизвика дискусии дали е правилен или не, но феновете и притежателите на скъпи слушалки, ще могат да продължат да ги ползват чрез специален преходник. От Apple обявиха, че той ще бъде включен в комплекта към смартфона и няма да се налага да се купува отделно.

Промяна има и при класическия Home бутон. Той вече е чувствителен на различна сила на натиска, както са тракпадите на лаптопите MacBook.

Новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлагат в общо пет цвята – към досегашните Gold, Rose Gold, Silver и Black, е добавен и новият наситен черен цвят наречен Jet Black.

Последната голяма промяна е, че новите смартфони няма да се предлагат модели с 16GB вградена памет, а започват такива с 32, 128 и 256GB.

[divider]Новият часовник[/divider]

Освен новите си смартфони, Apple показа и следващия модел от умния си часовник Apple Watch 2. Подобно на iPhone 7 и iPhone 7 Plus и той няма да се отличава много по външен вид, но ще разполага с по-издържлива батерия, GPS модул и допълнителен корпус, който прави часовника водоустойчив на дълбочина до 50 метра. Устройството разполага с нов двуядрен процесор и по-добър графичен такъв. Корпусът е от алуминий, като базовата версия на часовника ще струва 369 долара, а предшественика му поевинята със 100 долара.

Мтел ще предлага официално iPhone 7 и iPhone 7 Plus в България от 23 септември. По-нетърпеливите потребители могат да направят предварителна заявка от 16 септември на сайта на Мтел.

Запис от събитието на Apple можете да видите тук:

Още по темата

 1. Освен твърдението за жака, описаните памети не съответстват точно на реалността, а тя самата е 32, 128 и 256 GB, като Apple взеха правилната стъпка да ги удвоят.

  • Юлиян Арнаудов says:

   Привет,
   Прав сте за параметрите за вътрешната памет – оправени са в материала. Благодаря за корекцията.

 2. Бай Шиле и Ванко 2 says:

  “Сред другите нововъведения е премахването на стандартния жак за слушалки, като смартфоните ще използват само безжични такива.” ари бе сигурен ли си, защото аз гледах Live Streem-a и там казаха че преминават от стандартния аналогов 3,5мм жак към новата цифрова технология lightning. Това означава че може да си слушаш музика и с новите им слушалки които са с кабел и са включени в комплекта.

  • Юлиян Арнаудов says:

   Здравейте,
   Информацията за възможността за използване на слушалки с 3,5мм жак чрез специален преходник е включена в материала:
   “Този ход ще предизвика дискусии дали е правилен или не, но феновете и притежателите на скъпи слушалки, ще могат да продължат да ги ползват чрез специален преходник. От Apple обявиха, че той ще бъде включен в комплекта към смартфона и няма да се налага да се купува отделно.”
   Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*