Шест предимства на компактните таблети

Често основната дилема при избор на таблет е какъв да бъде размерът на неговия дисплей. Първата реакция обикновено е да бъде избран модел с по-голям екран, но компактните таблети с дисплеи около 7-8 инча не са за подценяване и имат своите предимства. Ето някои от тях:

По-удобни за работа

По-малките размери и по-малкото  тегло правят таблетите доста по-удобни и приятни за работа. Особено, ако искате да сърфирате, преди да заспите. Тогава е много по-удобно, ако държите един 7-инчов таблет, отколкото модел с 10-инчов екран.

Подходящи за четене и мултимедия

Kindle на Amazon е сред най-предпочитаните начини за четене на електронни книги. Функциите му, обаче, са доста ограничени. Особено, когато за почти същите пари можете да имате компактен таблет, на който освен че също могат се четат всякакви електронни книги, може да се ползва интернет, да се гледат филми, да се правят и съхраняват снимки, да се върши работа.

Компактните таблети са по-евтини

Като стана дума за пари, вече има компактни таблети за около 200 лева, които могат да се справят с всичко, от което потребителят има нужда. Това ги прави значително по-достъпни от таблетите с по-големи екрани, чието предимство обикновено е единствено дисплеят и евентуално, но не винаги, батерията.

По-практични са в ежедневието

10-инчовият таблет може да изглежда привлекателно, но далеч не е толкова “мобилен”. Пренасянето му изисква най-малкото постоянно носене на чанта или раница. 7-инчовият таблет, обаче, е много по-удобен за носене. Някои модели дори могат да се съберат във вътрешния джоб на зимно яке.

Може да замести смартфона

Една от основните причини за голямата популярност на смартфоните е тяхната универсалност. Благодарение на тях няма нужда да се носят няколко устройства едновременно. Един компактен таблет с 3G модул може да замести смартфона. Разбира се, това зависи най-вече от личните предпочитания и нужди. За фенове на филмите и мобилните игри, един компактен таблет би бил добър избор.

Подходящи са за деца

Един бюджетен 7-инчов таблет може да реши всички проблеми с децата, които постоянно искат смартфона ви, за да играят на мобилни игри и да гледат анимации. Чрез таблета те ще могат да правят това на по-голям екран, а ниската му цена ще намали удара върху портфейла, когато таблетът неизбежно пострада.

Мтел предлага избор от компактни таблети за 1 лев с абонаментния план Мтел сърф XL до края на септември. Повече информация можете да намерите тук

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*