Интернет сапунка или кои са най-гледаните БГ уеб сериали?

„Зимата идва“* и всички сме в очакване на новите сезони на любимите си сериали. И докато тръпнем да научим най-накрая какво се случва с добре познатите ни герои, в сайтовете за видеосподеляне YouTube и Vbox7 сякаш се развива паралелен свят. Оказва се, че в българското съдържание, освен най-разнообразни влогъри, които снимат клипчета на всякаква тематика, все по-голяма популярност набират интернет сапунките.

Българските уеб сериали са с продължителност между 10 и 20 минути и са в комедийния жанр. Интересното е, че в тях не участват актьорите, които сме свикнали да виждаме на големия и малкия екран. Главните действащи лица, с малки изключения, са аматьори в това изкуство, което често се сочи за причина продукциите да са още по-близки до зрителите.

Представяме ви три от най-гледаните БГ уеб сериали:

 

уеб сериали Интернет сапунка или кои са най-гледаните БГ уеб сериали? А1 Блог

1. Типично

Първият български уеб сериал или „една изцяло бургаска продукция“, както го наричат създателите му. В края на 2013 г. Николай Гарабедян, Филип Стоянов и Димитър Кирязов се обединяват от общата идея за сериал, който да представя по забавен начин ежедневните несгоди при младите двойки. Хуморът, който влагат в сюжета, привлича много почитатели.

Амбицията на екипа е да направи „Типично“ платформа за млади хора, които имат желание да изразят себе си пред камера, да видят идеите/сценариите си реализирани и оценени.

 

уеб сериали Интернет сапунка или кои са най-гледаните БГ уеб сериали? А1 Блог2. Не така, брат

Първият тийн уеб сериал. Сценарият разказва за тийнейджъра отличник Мишо, който е влюбен в момиче от неговото училище, но не знае как да спечели сърцето й. За щастие, Мишо има по-голям брат Дидо, който му дава съвети. Малкият умник следва стриктно съветите му, но все нещо не се получава.

В продукцията участват Иван Тишев от „Революция Z” в ролята на Дидо и певицата Надя Петрова, които играят популярната двойка в училището.

 

уеб сериали Интернет сапунка или кои са най-гледаните БГ уеб сериали? А1 Блог3. #Кифла

Явно хуморът е запазена марка на българските уеб сериали, като „#Кифла“ не отстъпва на останалите по този критерий.

Сценарият разказва за Бети и Валчето – две красиви момичета, които отиват в големия град, за да станат „богати и известни“.

Сериалът представя пародийно стереотипите, характерни за българските географски ширини. В главните роли са актрисата Рая Белева и поп-певицата EVA – Ева Георгиева.

 

Уеб сериалите са много подходящи за разнообразяване на деня и забавление. Заради кратката си продължителност са удобни за гледане на път за училище/работа в градския транспорт, например. С плановете на Мтел можете да се сдобиете с много интернет, включително 4G, на изгодни цени, за да гледате любимите си видеа по всяко време и навсякъде.

*“Зимата идва“ е често използван израз в популярния сериал „Игра на тронове“ (“Game of Thrones”). Всички герои се опасяват от зимата, тъй като тя продължава с години и е много опустошителна.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*