Умният часовник MyKi – цветен и полезен

Детският часовник MyKi е нещо повече от средство за показване на часа – това е устройство за реална връзка между родителя и детето, докато то е на градина или в училище. Устройството дава така нужното спокойствие на родителите – да знаят къде се намират техните малки наследници и значително улеснява контакта с тях. 

В блога на Мтел за първи път правим тест на подобно устройство и си признаваме, че ни беше изключително интересно. Сега ви предлагаме да разбере повече за MyKi и неговите способности. 

Какво е MyKi?

MyKi e детски GPS/GSM часовник, с който може да следите локацията на своето дете, но и да комуникирате с него. За целта ви трябва сим карта, която се поставя в самия часовник, и мобилно приложение, което да инсталирате на своя телефон. Чрез него управлявате часовника и комуникарате с детето.

MyKi – връзката с детето

С настискането на бутонче 1 или 2 отстрани на часовника детето може да се обади на родителите си. Възможно е родителят да иницира връзка с детето си, като нареди на MyKi да започне разговор.

Чрез задържане на бутона за включване детето може и да запише и изпрати гласово съобщение до родителите. То пристига в гласова пощенска кутия. Родителят може да изпрати на детето си кратко текстово съобщение от няколко думи, като “Прибери се” или “Ела на обяд”.

MyKi Умният часовник MyKi – цветен и полезен А1 Блог

Сензор за топлина регистрира кога часовникът е поставен на ръката. Ако MyKi бъде свален, приложението на родителя съобщава за това.

Основната функция на MyKi е възможността постоянно да локализира детето с прецизност до 10 метра. Чрез часовника детето може да се обажда по телефона, но само до определени, предварително зададени номера.

Функцията за паник-сигнал позволява на детето с натискане на един бутон да сигнализира за тревожна ситуация. MyKi веднага изпраща координатите до трите номера на близките. Тези номера се задават предварително в списъка за семейни номера.

Основни характеристики

Лек, с тегло от 40 грама заедно със СИМ картата, MyKi има каишка, чиято дължина варира от 13 до 18,5 см.

Налице са до три аларми – за  събуждане и важни напомняния.

MyKi Умният часовник MyKi – цветен и полезен А1 БлогЧасовникът е  удароустойчив и няма нужда да се притеснявате, че детето ще го върне в разглобено състояние.

Ако MyKi изчезне из къщата, той може да бъде повикан чрез смартфон-приложението на родителя. Приятна 20-секундна мелодия ще издаде къде се спотаил шареният часовник.

Смартфон-приложението на MyKi съдържа списък с известия за всичко, което се случва с умния часовник.

Можете да се сдобиете с MyKi във всеки магазин на Мтел или на сайта на компанията с подходящ абонаментен план за вашето дете.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*