#Zapali доброто

От 1 до 9 октомври отбелязваме седмицата на дарителите и фондациите в България и това ни накара да се замислим какъв е приносът ни като компания в тази сфера. Благодарим на Български дарителски форум, който инициира тази кампания, и ни провокира да споделяме добрите примери за дарителството у нас. А също така и да запалим и други около нас да даряват и да помагат. Затова, ако през тази седмица сте видяли хаштагът #zapali, със сигурност някой около вас се е опитал да запали доброто у някого.

За нас доброто преди всичко тръгва отвътре – от нашите служители. От 2003 година нашите колеги даряват по ведомост за различни каузи. Досега те са дарили 265 хиляди лева, а каузите, между които могат да избират са девет. Сред тях са фондация “Очи на четири лапи”, SOS детски селища, Националната асоциация по приемна грижа, фонд „Екологични инициативи“ и други.

доброто #Zapali доброто А1 Блог

Освен да даряваме, ние помагаме и с труда си. Доброволчеството е важна част от живота в компанията. През тази година вече се включихме в три доброволчески акции, които осъществяваме заедно с фондация Bcause. 195 служители са участвали до този момент, като са положили около 1000 часа доброволен труд. И не мислим да се отказваме 🙂

доброто #Zapali доброто А1 Блог

Нека не забравяме и за проектите, които Мтел традиционно подкрепя от години. Помагаме за развитието на приемната грижа в България, грижим се повече кучета водачи на слепи да бъдат обучени и предадени на техните стопани и не на последно място работим за повишаване на дигиталните умения и познания сред деца и възрастни. В областта на екологията нашата грантова програма подава ръка на малки, но стойностни зелени проекти.

И продължаваме. Защото виждаме, че има смисъл. С малки, но сигурни крачки, средата около нас се променя и подобрява. Защото вярваме, че може да запалим доброто и в тези около нас. #zapali

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*