Какво ново предлага iOS 10 (видео)

Очакванията към iOS 10 бяха, че Apple няма да ѝ обърне много внимание, защото ще запази най-големите промени за следващата година. Тогава е 10-годишният юбилей както на платформата, така и на iPhone. Въпреки това компанията направи доста изменения и подобрения в новата iOS 10. Блогът на Мтел представя кратко видео ревю на новата платформа.

Операционната система идва инсталирана по подразбиране на новите смартфони на Apple – iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Притежателите на по-стари устройства също ще могат да изтеглят най-новата версия на популярната платформа и да се възползват от нововъведенията в нея. Въпреки това, някои от промените ще са достъпни само за собствениците на по-нови модели смартфони. Например автоматичното отключване на екрана ще е налично само за двете версии на iPhone 7 и iPhone 6S.

Първи впечатления в iOS 10

Визуално iOS 10 не изглежда много по-различно от предшественика си. Дизайнът на операционната система е почти непроменен. Анимациите са малко по-различни, като всичко е направено с идеята да дава усещане за още по-бърза работа. Има и минимални промени в цветовете и шрифтовете на менютата.

Вместо това Apple насочи усилията си предимно към подобряване на собствените си приложения, които са част от iOS 10, както и да даде на потребителите по-голяма свобода. Най-сетне например може да се скриват приложения, които не планирате да използвате.

Промените се усещат още от първото докосване до iPhone. Екранът вече може да се включва автоматично още с вдигането на телефона от масата. Липсва и класическият плзъгач за отключване на дисплея. Вместо това с приплъзване на пръста наляво или надясно по екрана можете да получите бърз достъп до уведомленията и уиджетите, или до камерата.

Разширени възможности

Функцията 3D Touch е с разширени възможности. Тя вече се поддържа от много повече приложения.

Чат приложението iMessage има най-много промени. Apple поставя голям акцент над възможностите за по-разчупени и интерактивни съобщения. Има множество ефекти, които могат да се избират и изпращат, като някои от тях взимат целия екран. Списъкът с емоджита е доста разширен и има включен онлайн магазин за сваляне на допълнителни такива.

Гласовият асистент Siri също получава по-силна интеграция в операционната система. Българските потребители обаче трябва да го ползват само на английски, тъй като все още не поддържа български език.

Притежателите на iPhone могат да актуализират своята версия на операционната система до iOS 10. Феновете на Apple също така могат да поръчат и закупят новия смартфон iPhone 7 и iPhone 7 Plus от сайта или магазините на Мтел.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*