Гледайте на живо Mtel Media Masters 2016

Гледайте на запис церемонията по награждаване на журналистическия конкурс Mtel Media Masters 2016, която се проведе от 19 часа на 18 октомври.

ВИЖТЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ И ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ КОНКУРСА ТУК

Технологии, иновации и наука – тези теми са в центъра и на тазгодишното издание на журналистическия конкурс Mtel Media Masters 2016. И в шестото издание на надпреварата награждаващата церемония запази своята емблематична марка – участието на популярна и обществено значима личност, която говори за това как новите технологии и иновациите ни променят. Любопитното е, че за първи път това е визуален артист – определяният като „модерен демон“ на световната съвременна фотография Ървин Олаф.

По време на церемонията Mtel Media Masters Ървин Олафще говори по темата “Capturing Creativity”.  Очакваме той да разкаже за постояннната му надпревара със себе си в стремежа да улавя креативността, за новите му проекти в областта на скулптурата и филмовото изкуство, както и за това как мобилните технологии променят фотографията.

За всички почитатели на визуалните изкуства и новите технологии лекцията на Олаф ще е достъпна в реално време на Мтел блога. Очакваме ви тук на 18 октомври в 19 ч, за да уловим заедно креативността и да проследим награждаването на най-стойностните печатни, електронни и онлайн журналистически материали, посветени на иновации, технологии и наука.

Дотогава можете да се насладите на някои от най-известните работи на Ървин Олаф в Националната галерия в София. Изложбата „Четири серии“  предшества участието на Олаф в Mtel Media Masters. Тя е част от програмата на фестивала „Фотофабрика“ и е организирана с подкрепата на Мтел. Експозицията включва четири от най-емоционалните серии на световноизвестния фотограф – „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn), които ще могат да бъдат видени у нас до 19 октомври.

  • Ървин Олаф е холандски многостранен артист, един от най-известните и разпознаваеми фотографи на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Първата си фотографска награда печели през 1988 година, когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.

 

 
Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*