Над 200 души събра церемонията Mtel Media Masters 2016

Над 200 души събра награждаващата церемония в журналистическия конкурс за иновации, технологии и наука Mtel Media Masters 2016.

ГЛЕДАЙТЕ ЦЕРЕМОНИЯТА ТУК

Специален гост на събитието тази година беше световноизвестният фотограф Ървин Олаф, който говори пред гостите снощи в София Тех Парк в София за това какво е повлияло най-силно емблематичните му работи, както и какво го вдъхновява в настоящите му проекти във времето на новите технологии.

[divider]Уловена креативност[/divider]

Фотографът представи част от свои късометражни филми и съпътстващите фотосесии, вдъхновени от връзката между човека и технологиите. „Идеята за тях се роди през 2014-а година на едно летище. Наблюдавах останалите пътници и видях как всички са втренчили поглед в екраните на смартфоните си. Мисля, че новите технологии до голяма степен лишиха съвременния човек от способността да чака, да бъде търпелив“, каза Олаф и допълни, че за него като творец най-интересна продължава да бъде човешката личност и нейните емоции зад устройствата и извън социалните мрежи.

Общо 141 журналистически работи в областта на иновациите, технологиите и науката се бориха за отличието Mtel Media Masters 2016. Конкурсът отличи шест материала – за кратки и за дълги форми – в категориите „Интернет медии“, „Печатни медии“ и „Електронни медии“. Изборът на победителите беше поверен на жури, съставено от журналистите Светослав Иванов, Константин Павлов- Комитата, Веселина Седларска, Емил Спахийски и Начо Стригулев.

[divider]Победителите[/divider]

В категория „Интернет медии/Кратки форми“ победител стана Борис Казаков от Dnevnik.bg за материала му „Какво се случва със старите телефони?“, a в „Интернет медии/Дълги форми“ наградата отиде при Калоян Константинов от Offnews.bg за текста му „Забравеният паметник“. При „Печатни медии/Кратки форми“ беше отличена Елица Николова от списание „Мениджър“ за нейния материал „Преброяване на добрите консуматори“ (вижте прикачения файл), а Илия Темелков от списание HiComm спечели в „Печатни медии/Дълги форми“ за „5G в новата ера на мобилните технологии“ (в прикачен файл).

Габриела Наплатанова от Би Ти Ви стана носител на наградата Mtel Media Masters 2016 в категорията за „Електронните медии/Кратки форми“ за „Български фирми се оказват в плен на хакери“. Мария Милкова от Нова телевизия спечели с „Последен кадър“ в категория „Електронни медии/Дълги форми“.

Снимки от Mtel Media Masters 2016 можете да разгледате в галерията (Снимки: © Doriyan Todorov photography) :

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*