Андрю Линкълн: „Живите мъртви“ е най-великият ТВ ангажимент в кариерата ми

Броени часове ни делят от официалната премиера на първия епизод от седмия сезон на култовия сериал “Живите мъртви” по Fox в България. Естествено феновете му ще могат да го гледат и с телевизия от Мтел. По този повод ви представяме ексклузивно интервю с актьора Андрю Линкълн, предоставено за блога на Мтел. Той играе персонажа Рик Граймс от хитовата поредица и ще разкаже малко повече за новия сезон на “Живите мъртви”.

БИОГРАФИЯ: През 2015 Андрю Линкълн печели наградата „Сатурн” за „Най-добър актьор в телевизионен сериал“ за ролята си на Рик Граймс в продукцията „Живите мъртви“. Преди това Линкълн има номинация за „Най-добър актьор в драматичен сериал“ от наградите Critics’ Choice за телевизия, както и номинации за наградите „Сатурн“ през 2011 г. и 2013 г. за ролята си в сериала.

Какво най-силно те впечатли в седмия сезон на „Живите мъртви“?

Фактът, че след всичко, което преживях, обувките все още са на краката ми.

Беше ли ти трудно да се завърнеш през новия сезон като знаеше как се развиха нещата в предишния?

Въобще не си давах сметка колко трудно ще бъде. От една страна се оказа мъчително да прочета сюжета, а след това – да вляза в него. Дадох си сметка обаче, че трябва да заснемем премиерния епизод. Бяхме изправени пред връх, който е важно да изкачим.

живите мъртви Андрю Линкълн: „Живите мъртви“ е най-великият ТВ ангажимент в кариерата ми А1 Блог

The Walking Dead – Photo Credit: Gene Page/AMC

В кой момент от снимките се почувства обратно в играта?

Още през първия ден. Двейсет минути след началото усетих болка и си казах: “О, това ми е познато. Вече съм у дома“. Първият епизод от седми сезон оставя усещането, че от последните събития не е минало много време. Много е свеж.

Как се чувстваше, като знаеше какъв ще е изходът в премиерния епизод?

Да бъда част от „Живите мъртви“ е моят най-велик телевизионен ангажимент в цялата ми кариера. Едновременно с това е и най-трудният, защото трябва да кажа „Сбогом“ на близки хора. Както се пее в едно парче на Джони Кеш: „Всеки, когото познавам, накрая си отива“. Сериалът е уникален по отношение на емоцията, която носи. Вълнението, свързано с него, постоянно се развива. А ние продължаваме напред.

Какво дава Нигън на сериала?

Вече седем години правим този сериал, но сега разкриваме един от най-великите злодеи. Много е вълнуващо. Чувстваме, че разбиваме всичко на пух и прах, и започваме отначало.

Какво прави Нигън по-опасен противник от онези, с които Рик се е сблъсквал досега?

Докато Губернаторът е обгърнат в тайнственост и никой никога не знае какво ще направи, Нигън е  пределно ясен и открит с хората. В него има и чар, но и ужасяваща логика.

Дали Рик не е открил достоен враг в негово лице?

Без съмнение. С появата му всичко се променя. Правилата на играта се пренареждат.

Какво влага Джефри Дийн Морган в образа на Нигън?

Джефри Дийн Морган е невероятен. Създава усещането, че винаги е бил сред нас. Включи се с лекота в екипа ни. Много се забавлява на снимачната площадка, а тази нагласа е ключова за ролята му. Трябва да изпитваш голямо удоволствие, когато си пред камерите. Джефри се потапя дълбоко в образа и взима отлични актьорски решения. Обичам да играя с него.

Как се надяваш да се почувства публиката след премиерата на седми сезон?

Надявам се да забележи усилията и всеотдайността, която всички вложиха в този епизод.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*