Мтел с признание от първите награди за приемна грижа „Спасители на детството“

Седмият рожден ден на Националната асоциация за приемна грижа събра над 200 гости 

Мтел получи специална награда по време на първите националните награди за принос в приемната грижа у нас „Спасители на детството“. Наградите оценяват усилията на приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и други, допринесли за благосъстоянието на изоставените деца.

„За нас е особено важна не само финансовата подкрепа, но и съпричастността на служителите на Мтел и вниманието, което те посвещават на децата“, каза председателят на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) Мирослав Долапчиев, който връчи наградата на телекома. „Това е признание за всички служители. Приемната грижа ще продължи да бъде кауза за нас“, заяви Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Церемонията, която се проведе снощи, събра над 200 гости, сред които министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, националният омбудсман Мая Манолова, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, съветникът на министъра на образованието и науката Калоян Дамянов, заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Велина Белева, заместник-кметът на София Албена Атанасова, представители на бизнеса и неправителстения сектор.

Наградите съвпаднаха със седмия рожден на НАПГ. От тази година 25 октомври е обявен за Национален ден на приемната грижа.

Партньорството на НАПГ и Мтел датира от пет години. Телекомът подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява ученически пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи.

НАПГ е българска неправителствена организация, която е създадена от приемни родители от цялата страна през 2009 година. Асоциацията защитава интересите на децата в риск и се застъпва за приемните родители и решаването на техните проблеми.

Повече снимки от събитието можете да видите ТУК:

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*