Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет

Ако едно време дядовците ни са чели вестници и са слушали радиото, за да научат последните новини, то днес всичко е „на един клик разстояние“. Нито се съобразяваме с време, дори не съобразяваме езика, на който ще го прочетем, още по-малко ни притеснява къде се намираме. Влизаме в търсачката, откриваме информацията, която ни трябва, и дори да не знаем езика, на който е представена – има достатъчно онлайн преводачи, които могат да ни съдействат. „Плуваме в информация“, както каза наскоро в интервю за блога ни журналистът Светослав Иванов – член на журито на конкурса Mtel Media Masters 2016.

Е, вече трудно ще открием старата радиоточка – може би събира прах, забравена някъде. Но дори да я намерим и успеем да я пуснем, няма да ни бъде толкова полезна, колкото е била на дядовците ни. Днес, освен големия избор от AM и FM станции на всякаква тематика, имаме и много онлайн радиа и то не само от България, а от целия свят, благодарение на интернет.

Можем да сме с любимата си музика и с най-интересните радиопредавания навсякъде, защото радиото отдавна е в интернет.

Представяме ви шест от най-популярните безплатни приложения за слушане на музика и стрийминг, налични за Android и iOS.

 

Google Play Music и Apple Music

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогАко имате Android смартфон, Google Play Music е доста удобно приложение за вас и вашата музика. То дава възможността да качвате до 50 000 песни на облачно пространство. Заедно с това имате и онлайн избор от парчета, за да можете да слушате, каквото си поискате, дори без да го имате записано на облака си. Безплатната версия на Play Music позволява дори и стрийминг на музика.

 

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогЗа потребителите на iPhone пък има Apple Music. Позволява да имате собствена колекция от музика, както и достъп до библиотеката на приложението. Екипът на приложението работи, за да поддържа големия избор от песни, затова има цели албуми, видеа и събития, чиито премиери се случват единствено през Apple Music.

 

 

Spotify

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогSpotify е много удобно приложение за стрийминг и слушане на музика. Поддържа голяма музикална библиотека, плейлисти, радиостанции, както и дава възможността да създадете собствени радиостанция и плейлисти. Версията за таблет има повече функции от тази за смартфон.

 

 

iHeartRadio

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогiHeartRadio едно от най-популярните безплатни приложения за музика. Това е радиото, с което можете да слушате различни станции, базирани на личния ви вкус. Включва и стрийминг, радио шоу и комедийни предавания. Може да се слушат и АМ и FM радиостанции, които предават онлайн.

 

 

SoundCloud

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогSoundCloud е интересно приложение с това, че не се фокусира върху популярното в момента. Всеки може да качва музика, а това съдържание може да бъде слушано от всички. Приложението за момента поддържа над 125 млн. песни, което е повече, отколкото някой би слушал през целия си живот. Безплатната версия поддържа най-вече независими артисти, а платената – и по-големи имена в музиката.

 

YouTube Music

радиото Топ 6 приложения за музика или как радиото отиде в интернет А1 БлогYouTube е най-популярната платформа за споделяне на аудио и видео съдържание. Не е нужно да ви запознаваме с основните му функции, със сигурност сте го ползвали поне един път. Ако го използвате най-вече за музика, препоръчваме да погледнете приложението YouTube Music (клинкнете тук за линк към iTunes или тук за линк към Google Play), където платформата се фокусира върху музикалното съдържание.

 

Смартфонът в комбинация с мобилен интернет от Мтел и слушалки ни дава възможността да усмихнем деня си с любимата музика по всяко време.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*