Lenovo K6 и K5 – идеални коледни подаръци

Металните корпуси вече не са запазена марка само за високия клас смартфони. Lenovo K6 и K5 “разчупват” досегашната представа, като предлагат достатъчно възможности, „опаковани“ в стилно алуминиево тяло, при това на разумна цена. Двете устройства са идеални за подарък по повод коледните празници.

Представяме ви видеоревю на двата смартфона:

Lenovo K5 и K6 на пръв поглед си приличат значително. И двата смартфона разполагат с метален корпус, като изключение прави само горната и долната част, където има разположени пластмасови хоризонтални ленти. Те обхващат зоната около задната камера, както и тази на двойните високоговорители – нещо, което е запазена марка на флагманите. Lenovo K5 обаче разполага с двойни Dolby Stereo говорители, които гарантират кристален звук, без да бъде жертван жакът за слушалки, докато Lenovo K6 разчита на Dolby Atmos технология от по-висок клас.

Екраните на двата смартфона са5-инчови, подходящи за ползване на всякаква мултимедия – от браузване в интернет, през филми до игри. Разликата между тях е в разделителната способност. Lenovo K5 е със 720p, докато Lenovo K6 разполага с пълна 1080p HD резолюция.

Основната камера е сходна при двата модела – тя е 13МР и се справя отлично за ежедневна употреба. При Lenovo K5 предната е 5MP, докато Lenovo K6 има 8МР камера, която позволява да се правят детайлни селфита. Приложението за снимки има различни функции като споделяне на местоположението, HDR и панорама.

Двата смартфона разполагат с осемядрени процесори, които позволяват плавна и бърза работа с приложения и мултимедия.

Lenovo K5 и K6 имат слотове за SD карти, които да увеличат пространството за съхранение на снимки и видео. Двата смартфона могат да работят с по две 4G SIM карти, което позволява телефоните да се ползват както за работа, така и за лични цели.

Lenovo K5 е с инсталирана версия Lollipop на операционната система Android, а неговия събрат K6 – с по-новата версия Marshmallow.

Една от основните разлики между K5 и K6 е, че последният разполага със сензор за пръстови отпечатъци, който служи като бутон за активиране на устройството – още една екстра от високия клас.

Lenovo K5 и K6 са доказателство, че доста от екстрите и възможностите на флагманите се пренасят в устройства на много по-достъпна цена. За коледните празници, Мтел предлага смартфоните Lenovo K5 и Lenovo K6 за 2,99 и 6,99 лева на месец с абонаментния план Мтел безкрай 3XL.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*