Топ 5 на вечните коледни филми

Колкото повече напредват дните от декември, толкова повече мислим за ароматни утрини по пижама и с чаша кафе, в които не бързаме за никъде, за дълги обеди, в които сладко бъбрим с приятели, и за уютни вечери, в които пием вино и гледаме филми.

Но незнайно как и защо, вместо с реализирани романтични представи за безметежна почивка, в дните по Коледа се озоваваме насред клишетата за празника – забързани сред общата суматоха, изгубени в безкрайни списъци с покупки, безпомощни в избора на подаръци в последния момент, преследвани от дебнещи на всеки ъгъл лампички и гирлянди, отегчени от звучащи навсякъде досадни коледни мелодии, затиснати от претрупани празнични трапези.

И въпреки всичко трябва да признаем, че коледните клишета носят своето очарование. Дали защото твърде много сме свикнали с тях, или може би защото без тях празникът би бил прекалено сив и монотонен? В крайна сметка, именно повтарящите случки раждат веселите истории, които след това си разказваме цяла година и на които не ни омръзва да се смеем – досущ като онези филми, които гледаме всяка Коледа. Някои от тях са ни втръснали до болка, други са ни любими завинаги, на трети знаем репликите наизуст, а героите на всички от тях ни се струват близки почти като роднини. Но да ги гледаме, е по-силно от нас. Може би именно в тях е ключът към коледния дух и празничното настроение.

Затова нека сложим дебелите чорапи, да вземем купата с пуканки и дистанционното и да ги видим за 24657686797893-ти път.

Топ 5 на вечните коледни филми:
1. Сам вкъщи
2. Наистина любов

3. Коледата невъзможна

4. Ваканцията

5. Докато ти спеше

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*