Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа

За всеки от нас коледните празници означават уютна домашна обстановка, приказна украса, обилни трапези и много подаръци. В стремеж да уловим максимално коледния дух, много често не пестим средствата, които влагаме, за да постигнем желаната от нас празнична атмосфера. В повечето случаи годината завършва с празен портфейл и с опит да проследим къде се е изпарила последната заплата покрай празниците. На помощ идват дигиталните технологии, които ни позволяват да бъдем много по-ефективни, понякога дори по начини, по които не сме и предполагали.

Представяме ви няколко полезни мобилни приложения, които могат да ви помогнат с планирането на разходите покрай Коледа:

Коледа Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа А1 БлогWally – мобилно приложение, което ви помага не само да следите какво сте купили, но също така повдига и въпроса – защо сте го купили. То ви позволява да въвеждате всяка покупка под отделна категория – спорт, забавление, храна и други. След това Wally прави детайлна извадка за кое сте дали по-голяма част от бюджета си за даден период. Приложението може да посочи в кои дни сте харчили най-много и за какво. Най-голямото предимство на Wally е, че за разлика от други app-ове за лични финанси не изисква данни банкова сметка или карта, за да може да работи. Друга полезна функция е възможността да се сканират касовите бележки и така да се въвежда по-бързо разходът. За съжаление, за българските потребители тази функция не работи с пълните си възможности.

Коледа Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа А1 БлогKayak – ако не обичате традиционното празнуване на Коледа в спокойна семейна обстановка и искате да прекарате празника на някоя екзотична дестинация, това приложение е за вас. Kayak ви позволява да търсите най-подходящите и изгодни самолетни полети, автобусни билети, хотелски резервации, коли под наем – изобщо всичко, което ви е необходимо за едно пътешествие. Правилното планиране и избирането на най-приемливата цена е гаранция, че няма да излезете от заделения за това бюджет.

Коледа Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа А1 БлогSideChef – приготвянето на празнична вечеря е предизвикателство за всяка домакиня. Предизвикателството е да има изобилие от ястия, но без накрая половината от тях да остават неизядени. Отделно, при самото приготвяне на храната не бива да се разхищават продукти. Ако сте с голям опит в кухнята, няма да сте изправени пред тези проблеми. Но за новаците това са нелеки задачи. SideChef е перфектното приложение, което може да превърне всеки в изкусен готвач. Освен голям набор от рецепти, то предлага стъпка по стъпка инструкции със снимки и видео как да се приготвят отделните ястия. Единственият проблем е, че там няма да намерите рецепта за традиционната баница, така че, ако искате да заложите на нея, трябва да се обърнете към някой по-опитен роднина.

Коледа Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа А1 БлогZavedenia – в случай, че не ви остане време за приготвяне на празнична вечеря, тогава Zavedenia ще ви помогне да намерите подходящ ресторант, в който да отбележите празника. Приложението може да намери всички заведения около вас, да търси по квартали, да покаже менюто на избрания обект, за да прецените цените. Като нови функции се добавя и директна резервация през приложението. Zavedenia е изцяло българско, така че изборът на заведения и ресторанти е уместен.

Коледа Топ 5 приложения, с които да спестим по Коледа А1 БлогDigit Save Money Automaticallyтова е приложение, което е подходящо не само за Коледа, но и за цялата година. То позволява на потребителите да автоматизират спестяването на пари без много усилия. Необходимо е да се въведат банковите данни в приложението, като то автоматично извлича по няколко долара, когато прецени че има от какво да се спести. Така с времето се трупат спестявания, които потребителят може да изтегли по всяко време. Digit твърди, че спестява общо по над 100 млн. долара на своите потребители. Digit Save Money Automatically е обявено от Google за най-иновативното приложение за 2016 година.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*