Най-очакваните смартфони за 2017-а

Още не сме разучили всичко за най-новите смартфони на пазара, а ето, че се задават още нови модели – с още по-впечатляващи умения. Кои ще са хитовете на 2017 година? Време е да си помечтаем. Представяме ви най-очакваните смартфони за 2017 годината.

Samsung Galaxy S8 edge

Вече няма съмнения, че телефоните на Samsung са „високата летва“ в света на Android устройствата. Затова не е чудно, че се очаква Galaxy S8 да бъде много специален.

Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

“Галактическите” модели на Samsung са класиката на Android устройствата вече няколко поколения.

Говори се, че ще има още по-голяма резолюция на екрана, навярно с преход към 4K. По отношение изчислителните способности някои слухове твърдят, че ще е с чипсет Exynos, а други загатват за Snapdragon 835. Със сигурност ще е с конектор USB Type-C. Що се касае до софтуера, очаква се „осмицата“ да дебютира с Android Nougat и няма място за съмнения, че преживяването за потребителя ще е прекрасно.

Кога ще дойде? Мнозина в бранша залагат на дати в края на февруари 2017-а.

Nokia D1C и P1

Едно от най-вълнуващите събития на 2017 година ще е „завръщането“ на Nokia, макар че е съмнително дали производителят ще съумее да си възвърне добрата позиция, която някога му позволяваше да диктува технологичните тенденции при телефоните.

Все пак – очакваме два модела: D1C и P1.

D1C се очаква да е среден клас телефон, навярно със Snapdragon 430 чипсет и Full HD дисплей. P1 се очертава като устройство от високия клас с метално тяло, елегантен дизайн и Quad HD дисплей. Говори се, че ще е с най-новия хардуер и страхотна камера.

LG G6

Дали ще се казва точно така, всъщност, не е много сигурно. Докато разберем името, ще знаем само, че този нов телефон ще заложи на модуларния дизайн, с който дебютира G5.

Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

Изпъкналият гръб, дизайнът на компонентите върху него и специфичните текстури отличават моделите на LG от всички останали телефони на пазара. Как ли ще се впише модуларният дизайн в тази традиция?

Мълвата е, че ще съчетава UHD дисплей, 5 GB RAM и процесор Snapdragon 830, а камерата ще е 26-мегапикселова. Дали ще е така – не е сигурно, но пък няма да чакаме много дълго, за да разберем – очаква се LG да обяви модела през февруари на Световния мобилен конгрес.

HTC Ocean
Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

Бъдещият HTC e eдна от добре пазените тайни на смартфон индустрията.

Или може би името ще е HTC 11?

Този модел е доста мистериозен и получи кодовото си име си от едно видео, „изтекло“ неотдавна, с визия за един концептуален телефон без никакви бутони. Информацията е малко, а слуховете – много. Фокусът е върху новите модели на взаимодействие – чрез комбинация от глас, жестове и докосвания. Твърди се, че има три модела под кодовото име Ocean, които се разработват в момента. Щял да има супер характеристики като например „24-ултрапикселова камера“.

Очаква се да узнаем повече и да видим новия модел през февруари или март.

Новият Honor – версия на Mate 9

Honor навярно ще се появи още на CES 2017. За него се знае, че следва пътя на компанията-майка (Huawei) доста плътно. След като Huawei наскоро пусна Mate 9, навярно Honor ще предложи тенденцията с голям екран, елегантен дизайн и достъпна цена. Очакваме да видим устройство с 5,9-инчов full HD екран, двойна камера, Huawei HiSilicon хардуер – Kirin 950. И мощна батерия! Да видим.

Huawei P10

Huawei пусна P9 през април 2016-а, избягвайки навалицата на мобилния конгрес. Навярно така ще направи и със следващия си знаков модел, който се нарича Huawei P10.

Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

Линията “P” на Huawei има сериозен принос за нареждането на производителя сред топ-имената на създателите на “умни” телефони. Затова новото попълнение в нея се очаква с вълнение.

Huawei P10 се очаква да е подобен на P9, предлагайки двойна камера с Leica оптика на гърба, но може би с по-голяма резолюция на екрана. Най-вероятно ще има отново два размера – подобно на P9 и P9 Plus. Говори се, че ще има чипсет Kirin 960, 8-мегапикселова предна камера и чифт 12-мегапикселови задни камери.

Apple iPhone 8

Да си дойдем на думата.

Боята на iPhone 7 още не е изсъхнала, но вече се говори за iPhone 8. За него се очаква да преобърне представите за този вид устройства, след като иноваците в iPhone 7 бяха по-малко от очакваното от критиците.

Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

Устройствата на Apple продължават да са “религия” за хора от цял свят, макар вече да се усеща липсата на визионерството на Стив Джобс.

Най-съществената промяна се очаква да е свързана с Apple Watch. С пускането на втората серия на умния часовник Apple представи керамична версия. Това, в съчетание с черния цвят на iPhone 7, загатва за бъдещи промени в материалите, които навярно ще видим и в iPhone 8. Някои предполагат, че iPhone 8 ще е предимно от стъкло и ще се зарежда безжично. Говори се и за керамична версия. Засега обаче всичко е все още на ниво слухове.

Microsoft Surface Phone

Силно подценявани у нас, Windows телефоните всъщност не са никак лоши. Microsoft Surface Phone е нещо като светия граал на тези устройства. Очаква се това да е „абсолютното“ Windows устройство.

Говори се, че телефонът ще е от супер висок клас с марка „Surface” и хардуер от Intel. Навярно ще има три различни варианта. Като се има предвид, че го разработва същият екип, създал таблетите Surface, може да се очаква Surface Phone да е наистина чудесно творение – ако изобщо се появи в реалността.

Колко ще чакаме – никой не знае. Първоначално телефонът Surface трябваше да се появи през втората половина на 2016-а, но това не се случи. Сега се говори за началото на 2017-а. Кой знае?

Sony Xperia X Series
Смартфони за 2017 Най-очакваните смартфони за 2017-а А1 Блог

Любовта на Sony към фотографията се усеща и в смартфоните, които произвежда, така че любителите на мобилната фотография да се готвят за нови предизвикателства!

Камерата, снимането и мегапикселите са във фокус на новите телефони Xperia и навярно ще видим още от тези постижения в бъдещите Xperia X устройства, които се очакват през 2017 година. Прогнозата е за водоустойчив телефон, който ще има 30 MP камера и 6 GB RAM под управлението на Android 7.0. За мощта ще отговаря Snapdragon 830.

OnePlus 4

Очаква се този телефон да демонстрира множество „яки“ функции, побрани в едно тяло. Говори се за чудовищно количество оперативна памет – 8GB RAM. Батерията ще е 4000mAh. Дисплеят ще дойде с 4K резолюция. Ще има 21MP задна камера и също толкова голяма предна. Повече детайли обаче ще можем да узнаем през 2017-а.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*