Топ 5 технологични аксесоари

По традиция краят на годината е времето, в което обръщаме поглед назад към изминалите дни от календара и правим равносметки, класации, списъци. В опита си да направи такъв, посветен на технологичните аксесоари на 2016-а, се срещаме със Станислава Николова-Беркова.

 

аксесоари Топ 5 технологични аксесоари А1 Блог

Снимка: Радич Банев

Станислава отговаря за портфолиото от аксесоари, тракери, телевизори и всякакви други гаджети в Мтел.

Работи в телекома от 11 години. Започва кариерата си като търговски консултант в магазин. От там идва й страстта към новите технологии и желанието да е в постоянен достъп до най-новите устройства.

За този дълъг период в компанията преминава през няколко позиции, но в отдел ,,Устройства и аксесоари“ се чувства най-добре. Това е мястото, в което се „готви“  портфолиото от предлаганите устройства в Мтел и в което първо пристигат най-новите технологии в компанията.

Вижте какво разказа Станислава за аксесоарите на 2016-а в Мтел – тези, които за първи път се появиха на пазара у нас, които потребителите очакваха, харесаха и търсеха.

 

MyKi – повече от всеки часовник за деца

Мтел беше първият телеком, който предложи у нас детския часовник MyKi за постоянна връзка на родителите с техните деца. Съвсем скоро, след като се появи на пазара, устройството се превърна в абсолютен хит сред малки и големи. MyKi използва 12 сателита, с които локализира с абсолютна точност местоположението на детето.

Часовникът е цветен, лек, удобен и пасва на всяка детска ръчичка. MyKi действа и като телефон. Не всеки обаче има право да се свърже с него. Родителят изготвя списък с разрешени номера, които да се обаждат на детето. Освен това, устройството има SOS бутон. Myki  e продукт от групата IoT /Internet of Things/. Все повече продукти и аксесоари от този вид ще навлизат в нашето ежедневие, навсякъде и с всичко ще бъдем свързани с интернет. Инвазията на тези устройства в близко бъдеще ще бъде все по-осезаема в преносимите устройства, в колите, в домовете.

MyKi Pet – персонален GPS/GSM тракер за домашен любимец

След успеха на MyKi от българския разработчик на детския часовник „Алтерко Роботикс“ дойде и следващото уникално за пазара ни устройство, което Мтел предложи на потребителите – първият български тракер за домашни любимци MyKi Pet. Аксесоарът, който позволява локализиране на домашния любимец, бързо завладя сърцата на собствениците на кучета, както и на членовете на ловните дружинки в страната.

MyKi Pet се поставя на врата на животното, тежи едва 28 грама, работи със SIM карта и с тройна система за проследяване на местоположението на домашния любимец.  Управлява се от мобилно приложение, което се инсталира на смартфона на собственика. Голямата изненада при стартирането  на продажбите на този продукт и при комуникацията му в социалните мрежи  беше, че предизвика огромен интерес в средите на ловджиите. В подготовката на кампанията за MyKi Pet те въобще не бяха разглеждани като целева група.

аксесоари Топ 5 технологични аксесоари А1 Блог

Снимка: Радич Банев

BOSE SoundTouch 10 – компактна колонка с мощен звук

Bose e марката, която е синоним на безупречен звук.  Стремежът на компанията е да предлага висококачествени и луксозни устройства с възможно най-високо качество на звука. Комбинацията от гарантираното качество на марката Bose и изключително изгодната цена, предложена от Мтел, нареди супер компактната система Bose SoundTouch 10 сред най-харесваните от клиентите на телекома аксесоари през 2016-а година.

Тя е снабдена с Wi-Fi и Bluetooth връзка. Системата е с 21,2 см височина и с 14,1 см широчина. Тежи 1,87 килограма, което далеч не е много за устройство с толкова мощен звук. С нея всеки пуска музика направо със смартфона си,  а след като си инсталира безплатното приложение SoundTouch, има достъп до над 20 000 радиостанции от целият свят, включително и достъп до най-популярните доставчици на музикални услуги като Pandora, Deezer, Spotify и други.

Системата се включва към домашната интернет мрежа и не е необходимо да е в постоянна близост до смартфона. Достатъчно е единствено дистанционното управление.  Приложението SoundTouch позволява да се навържат повече от една система Bose SoundTouch 10, за да може да озвучите с качествен звук цялото си жилище.

Parrot Mambo – качествен дрон на достъпна цена

Parrot Mambo e един от най-компактните и достъпни дронове, които се намират в момента на пазара, и е добър първи избор за любители. Той е и перфектен подарък за дете. Този продукт беше едно от най-харесваните предложения за подарък през тази Коледа.

Преди да предложим на клиентите устройство от този тип, тествахме няколко модела и накрая избрахме марката, която предлага най-голямо качество и която всъщност направи дроновете такъв хит. Работата около пускането на този продукт наистина беше голямо забавление, с нетърпение очаквахме резултатите, как ще се възприеме от пазара, какви ще бъдат отзивите от клиентите. Към днешна дата резултатите са налице, имахме страхотна, успешна кампания и вярвам много щастливи хора, намерили Parrot Mambo под елхата.

Преносими батерии и карти за памет

Няма как един списък с предпочитани технологични аксесоари да не включва безспорните любимци на клиентите – преносимите батерии, на които разчитаме да “съживят” телефона, когато сме в движение, както и картите за памет, благодарение на които вече не се налага да трием от снимките си, за да качим ново приложение.

Външните батерии помагат да не губим енергията на смартфона, за да можем спокойно да го ползваме дори, когато наблизо няма зарядно, а картите-памет (от типа SD или micro SD) са най-лесният начин да увеличим паметта за съхранение на данни във всяко устройство и да елиминираме проблема с липсата на празно пространство за нашите файлове.

 

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*