Какво да очакваме от технологичното изложение CES 2017?

В началото на всяка година технологичният свят се събира в Лас Вегас на най-голямото международно изложение за потребителска електроника CES. Там гигантите от сектора представят последните си модели смартфони, таблети, лаптопи, всякакви джаджи и най-различни системи. CES е мястото, в което всеки фен може да види последния “писък” на технологиите. Тазгодишното издание започва официално на 5 януари и приключва на 8 януари, но част от големите пресконференции ще се проведат още тази вечер.

Можете да следите на блога на Мтел най-интересните новини и тенденции от CES 2017.

Отвъд бляскавите щандове и пищните премиери изложението в Лас Вегас е нещо повече от шоу за джаджи. На него човек може да си свери часовника с последните тенденции, както и да разбере накъде ще върви технологичната индустрия през цялата година. През 2017 г. се очаква смартфоните да заемат централно място в Лас Вегас. Обикновено, производителите на “умни” телефони предпочитат да изчакат Световния мобилен конгрес в Барселона за големите си премиери, но тази година има премиери, които ще разчупят тази представа. Те ще бъдат допълнени с плеяда от автономни и електрически автомобили, дрони, виртуална и добавена реалност, както и подобрени гласови асистенти. Часове преди официалното откриване на CES 2017 ви представяме някои от най-интересните устройства и тенденции, които се очаква да бъдат представени на изложението.

Нов BlackBerry смартфон

ces 2017 Какво да очакваме от технологичното изложение CES 2017? А1 БлогДа, правилно сте прочели – смартфоните BlackBerry все пак ще продължат да съществуват, независимо от плановете на канадската компания да се фокусира изцяло в предлагането на софтуер и услуги. Новият флагман с популярната марка се очаква да бъде показан в Лас Вегас и той ще разполага с физическа клавиатура за по-лесно писане на дълги бизнес мейли. Има и уловка, реално това ще е първият смартфон, който ще бъде само брандиран с марката BlackBerry, но той всъщност ще бъде проектиран, произведен и разпространяван от китайската корпорация TCL. Устройството носи кодовото име Mercury и според непотвърдена информация ще разполага с 4.6-инчов екран с нетрадиционна разделителна способност от 1620×1080 пиксела, процесор Snapdragon и 3GB оперативна памет.

Другите мобилни премиери на CES 2017

Asus ще покаже няколко модела смартфони от своя бранд ZenFone – Zoom и AR. LG ще представи обновената си серия K “умни” телефони в средния клас или общо четири устройства. Китайският производител Huawei ще демонстрира най-новия си представил от бранда Honor. Новият Honor 6x се очаква да дойде с нов дизайн и виртуален гласов асистент. Sony също ще покаже два от новите смартфони на CES 2017. Единият от тях се очаква да е наследникът на Sony XA.

Шоу на четири автономни колела

ces 2017 Какво да очакваме от технологичното изложение CES 2017? А1 БлогПреди години автомобилите се използваха на технологични изложения само да привличат вниманието на потребителите. Постепенно компаниите ги превърнаха в демонстратори на свързани технологии. На CES 2017 се очаква автономните автомобили да бъдат навсякъде из изложбения център. Големи автопроизводители като BMW, Ford, Toyota, Fiat Chrysler, Nissan и Hyundai се очаква да демонстрират подобни модели и концепции по време на изложението. Google и Uber вече тестват подобни модели, като първата компания има хиляди изминати километри в реална среда в автономен режим.

Други джаджи

Виртуалната (VR) и добавената реалности (AR) бяха големите акценти през изминалата 2016 година. Но те не успяха все още да генерират силни продажби и да развият пазара, независимо от разнообразието от устройства, които дебютираха през периода. Затова на CES 2017 се очаква да продължат да привличат погледите на посетителите. Най-силен представител в тези области се очаква да бъде Microsoft – с техния проект за добавена реалност HoloLens.

Гласовите асистенти са друг елемент, който се очаква да се развие на CES 2017. Макар, че технологията вече е от няколко години на пазара, тя тепърва се усъвършенства, така че да достигне до очакванията на потребителите и феновете на научната фантастика. Освен големите играчи в тази област – Amazon, Google и Apple, се очаква към тях да се присъединят нови конкуренти в лицето на Samsung и Huawei.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*