Топ 8 джаджи на CES 2017

Изложението за потребителска електроника CES, което се провежда тази седмица в Лас Вегас, е любимо място, на което технологичните производители обичат да показват най-странните и налудничави джаджи, които разработват. Някои от тях остават само прототипи, но други се налагат на пазара след известно време. Тази година не прави изключение, като в изложбения център в Лас Вегас могат да се намерят всякакви причудливи джаджи.

Роботи, дрони, огромни геймърски лаптопи, компютри с размерите на визитка, както и цяла армия от свързани вещи. Представяме ви Топ 8 най-интересни джаджи, които бяха представени на CES 2017.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогToyota Concept-i

Автомобилните производители имат лошия навик да правят невероятни и футуристични концептуални модели, които грабват потребителите, но после рядко виждаме на пазара. Миналата година Mercedes събра погледите с подобна машина, на CES 2017 това направи Toyota с Concept-i. Японската компания показа как може да изглежда бъдещето на автономните коли. Освен с космическия си дизайн, тя се отличава и с мощна система за изкуствен интелект Yui. Той е подобен на дигиталните асистенти като Siri, Cortana и Amazon Alexa, но в случая функцията му е да помага за комуникацията между колата и шофьора. Макар да има възможности за пълна автономия, автомобилът разполага с волан и при желание пътникът отпред може да поеме контрола по всяко време.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогRazer Project Valerie

Запалените геймъри и стриймъри имат силен афинитет, както към мощни компютърни конфигурации, така и към няколко навързани заедно монитори. Razer се опитва да разчупи идеята, че това е постижимо само за десктоп машини. Затова компанията представи своя проект за първия лаптоп с три монитора – Razer Project Valerie. Един е стандартният централен, а другите два са разположени от двете му страни и се разгъват като крила на прозорци. При това не малки, а 17-инчови екрани. Ако си мислите, че ще ви трябва куфар, за да го носите – лъжете се, тъй като Project Valerie е с дебелината на стандартен 17-инчов лаптоп. Трите му екрана предоставят възможност да се играе или гледа видео в много широк формат, като обхващат и периферното зрение на потребителя. Устройството е много практично за всички професионалисти, чиято работа изисква няколко дисплея.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогПодводният дрон PowerRay

Дроните или безпилотните/дистанционно управляеми машини не е задължително да бъдат само летящи модели. PowerRay е подводен робот, чиято роля е да помага на рибари и подводни изследователи да намират различни морски животински видове. Дронът разполага със сонар, който да намира рибата и чрез мощната си камера може да я заснема с 4K качество. Корпусът му е водоустойчив и може да оперира както в сладка, така и в солена вода.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогLG Hub Robot

Домашните асистентни никога не са изглеждали по-сладки от LG Hub Robot. Малката джаджа служи като връзка между потребителите и различните умни устройства в дома. Той може да си общува със стопаните чрез гласовия асистент на Amazon Alexa. Но малкият робот може да разпознава различните членове на семейството. Както и да следи кой е излязъл, легнал да спи или пък е в тоалетната. Малкият му дислпей може да изразява емоции (чрез емотикони подобно на роботите от филма “Уол-и”), а подвижната му основа му позволява да се върти и накланя. Към LG Hub Robot може да се свържат и цяла армия от по-малки роботи, които да се разположат в отделните стаи за по-прецизна работа.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогIntel Compute Card

С размерите на малък метален визитник Intel Compute Card има за цел да поддържа вашите “умни” джаджи и устройства винаги в крак с времето. Това е мощен компютър, който лесно може да се свърже към всеки “умен” хладилник, ТВ, камера и други, за да им даде допълнителни възможности. Тъй като хардуерът вече напредва и всяка година излизат все по-мощни устройства, ако сте си купили последен модел “умна” печка например, догодина тя вече ще е много остаряла. Чрез Intel Compute Card  потребителите ще могат да обновяват своите устройства само с помощта на малката карта, вместо да купуват нов модел умен уред.

Mattel Aristotle

Aristotle е с размерите на аудио колонка и има за цел да наблюдава малките деца. Разработен от производителя на играчки Mattel, устройството може да чете приказки за лека нощ, да наблюдава и да си комуникира с малчуганите. Това става чрез дигиталният асистент Amazon Alexa. Самите родители също няма да губят поглед към наследниците си чрез вградената камера.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогLenovo Smart Assistant

Lenovo Smart Assistant е поредният домашен асистент, демонстриран на CES 2017. Както и още едно устройство, което се възползва от Alexa на Amazon. То е по-красивата и евтина вариация на Amazon Echo. Неговите възможности включват комуникация, обновяване на задачите в календара и управление на някои свързани устройства. Интересна алтернатива, която струва само 130 долара.

ces 2017 Топ 8 джаджи на CES 2017 А1 БлогNotch 3D

Мечтата за всеки спортист или почитател на активния живот е да може да проследи как се движи. Не само като точка на картата на смартфона, но да може да види всяко едно движение на тялото. Във филмовата и гейм индустрия това става с проследяващи устройства чрез технологията motion capture. Notch 3D вкарва тази технология за по-масовия потребител. Това са шест малки сензора, които са окачват на тялото и после позволяват да се визуализира движенията.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*