Топ мобилни приложения за здравословен начин на живот

За някои българи здравословният начин на живот не е голям приоритет. Повечето от нас не могат да устоят на пържола с картофки, малко баница или пакет чипс за филма, а бързите закуски – пици, бургери, хот-дог и т.н., са често задължителен обяд, понякога и вечеря. Но никога не е късно да променим хранителните си навици, да наблегнем на повече физически упражнения и да поддържаме отлично здраве и перфектна фигура. С развитието на технологиите това става още по-лесно, удобно и забавно.

Представяме ви най-популярните мобилни приложения, които ще ви помогнат да водите по-здравословен начин на живот.
Броячи на калории

живот Топ мобилни приложения за здравословен начин на живот А1 БлогВсички сме свикнали да похапваме, без да се замисляме колко калории поглъщаме. С приложението „Хранителен дневник“ лесно отбелязвате с какво сте се хранили през деня, а то автоматично ще изчисли колко калории, мазнини, протеини и въглехидрати сте приели. По този начин ще следите своя прогрес с течение на времето и ще знаете какво да ядете и какво не. Друго популярно приложение за следене на калории е „Calorie Counter – MyFitnessPal“, което също е подходящо за всички, които следят храненето си.

Водата – извор на живота

Следваща важна предпоставка за отлично здраве и добра фигура е честият прием на вода. Понякога забравяме водата или пък я заменяме с газирани напитки и кафета, които не са полезни нито за здравето, нито за външния вид. С приложението „Water Drink Remind“ отбелязвате в колко часа се събуждате сутрин, в колко си лягате вечер и какво е теглото ви. Следвайки данните, то само ще изчисли в какъв интервал от време трябва да приемате дадено количество вода, като ви напомня за всяка чаша.  Подобно приложение е и „Aqualert“, което също би свършило отлична работа в тази насока.

Каталог на Е-та

живот Топ мобилни приложения за здравословен начин на живот А1 БлогПолезно приложение, което можете да използвате при избора на хранителни продукти, е „Е-номера“. В него можете да намерите значението на така наречените „Е-та“ и да разберете кои са опасни и кои не. Както знаем, те се намират в огромна част от храните, но за нас са просто букви и цифри и не се замисляме какви вещества приемаме. Това приложение може да дойде в помощ на всяка домакиня, която желае да е информирана за продуктите, с които храни семейството си.

Здравословни рецепти

За всички, които желаят да приготвят по-здравословна храна у дома, „Healthy Recipes & Calculator“ е перфектен помощник в кухнята. Приложението предлага над 500 000 здравословни рецепти, като всяка една е тествана, а дизайнът максимално улеснява домакините.  Чрез приложението „Healthy Drinks“ пък можете да се насладите на рецепти за здравословни напитки – от различни видове чай до невероятно вкусни смутита.

Приложения за тренировки

живот Топ мобилни приложения за здравословен начин на живот А1 БлогЗдравословното хранене не е достатъчно, трябва и физическа активност. Едно от най-популярните приложения в момента е „30 дни фитнес“, в което можете да изберете коя част на тялото искате да подобрите. В продължение на 30 дни приложението ще ви показва какви упражнения да правите, за да постигнете желания резултат.  Друго подобно приложение е „7 Минутна Тренировка“, което е подходящо за всички, които жонглират с прекалено много задачи и нямат време за спорт. Едно от най-популярните подобни приложения е и „Google Fit“, с което можете да си определите дадена цел (например, бягане 3 пъти седмично) и да проследите дали я изпълнявате. Също така, можете в реално време да проследите изгорените калории. Приложенията за различни упражнения и тренировки са многобройни и ви спестяват време и разходи. С тях планирате по-добре деня си и постигате желаната фигура в домашни условия.

App-ове за диета

живот Топ мобилни приложения за здравословен начин на живот А1 БлогАко все пак не обичате физическото натоварване и сте фен на диетите, можете да откриете приложение за един от най-популярните хранителни режими – „90 дневна диета“. То улеснява проследяването на различните дни, в които трябва да приемате, например, само въглехидрати или само протеини. Може също така да опитате и известната „Диета на Скарсдейл“, която  ще ви показва всеки ден с какво трябва да се храните. Тя е разработена специално за хора със сърдечно-съдови заболявания и им помага да се освободят от излишните килограми.

Всеки сам може да прецени по какъв начин желае да получи перфектната фигура – чрез упражнения или чрез здравословно хранене, но комбинацията от двете се счита за най-успешна. И помнете – в крайна сметка най-важно е как се чувствате, а не как изглеждате.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*