Galaxy Tab S3 – един “пораснал телефон” за мултимедия

Galaxy Tab S3 на Samsung идва с претенцията да е идеалният домашен мултимедиен мини център – с позната от телефоните операционна система, хубав звук, бърз процесор и дълготрайна батерия. Новият таблет беше показан за първи път в самото навечерие на Световния мобилен конгрес 2017.

“Когато бяха създадени таблетите, те се представяха като специализирани устройства,чрез които дизайнерите ще рисуват и инженерите ще проектират”, каза Дейвид Лоуес, главен маркетинг директор на Samsung Electronics – Европа.

Galaxy Tab S3 Galaxy Tab S3 – един “пораснал телефон” за мултимедия А1 Блог

Снимка: Мария Малцева.

“С течение на времето ролята на таблета се разми. Накрая се оказа, че той се използва най-много у дома – като средство за забавление и помощ, например за да гледаш рецепта, докато готвиш, да четеш книга, докато си лежиш, да гледаш филм на втори или дори трети екран”.

Як звук преди всичко

За забавление, за писане, за четене, за гледане – 9,7-инчовият Galaxy Tab S3 набляга на цветовете и особено на звука. Със своя Super AMOLED дисплей той покрива 99% от Adobe RGB палитрата. Резолюцията от 2048х1536 е на практика същата като в S2, напълно достатъчна за постигането на спокойна, гладка и “статична” картина.

Galaxy Tab S3 е с четири колонки за озвучаване. Интересното тук е, че Samsung е вградила технология за “автоматично завъртане” на звука: при преход от портретен в пейзажен режим обичайно изображението на екрана се завърта, но при Galaxy Tab S3 и озвучаването се премодулира съобразно новата позиция на устройството. Това звуково подобрение е дело на AKG (Harman), които са “тунинговали” колонките на таблета. Намесата на аудио-професионалистите е и една от големите гордости на производителя – видимо е от факта, че на гърба на Galaxy Tab S3 блестят и двете фирмени лога. Е, доколко точно звукът е впечатляващ не можа да се чуе по време на дебюта на таблета поради изключително високото ниво на шума в залата.

Мощен и траен

С тегло от 429 грама новият таблет на Samsung е лек и приятен за хващане в ръка, а дизайнът му е семпъл, в черно или сребристо. Snapdragon 820 процесор и най-новата операционна система Android 7.0 “Nougat” поддържат функциите на устройството. За да работят те достатъчно дълго, батерията е способна на 12-часов маратон. Капацитетът й е 6000 милиамперчаса.

Galaxy Tab S3 Galaxy Tab S3 – един “пораснал телефон” за мултимедия А1 Блог

Снимка: Мария Малцева.

Свързаността трябва да е гарантирана навсякъде и да е бърза. Затова в таблета са вградени LTE модем (600 Mbps) и, разбира се, Wi-Fi връзка наред с Buetooth.

“Това си е 9,7-инчов малък домашен мултимедиен център”, добави Лоуес при представянето на таблета.

С най-фината писалка

Стилусът, от който човек се нуждае за рисуване, чертане и писане върху Galaxy Tab S3, е S-Pen писалка в най-усъвършенстван вариант. Тя е електромагнитна, с тънък 0,7 мм връх, с чувствителност на натиск. Последното е голямо удоволствие за занимаващите се с рисуване, тъй като действително фините промени в натиска могат да изменят осезаемо дебелината и плътността на линиите, очертавани върху екрана.

Galaxy Tab S3 Galaxy Tab S3 – един “пораснал телефон” за мултимедия А1 Блог

Снимка: Мария Малцева.

Заедно с S-Pen идват и практичните функции като увеличителна лупа, превод, бързо прехвърляне (glance). Писалката идва в комплект с устройството.

За удобство при работа таблетът може да се постави върху подложка с клавиатура, с която се свързва посредством пинове на широката си страница.

Galaxy Tab S3 Galaxy Tab S3 – един “пораснал телефон” за мултимедия А1 Блог

Снимка: Мария Малцева.

Заедно с Galaxy Tab S3 в навечерието на Световния мобилен конкгрес дебютира и друг таблет на Samsung – Galaxy Book. С операционна система Windows 10 и с 8 гигабайта оперативна памет, той е предназначен за професионалисти с високи изисквания и с нужда от връзка с приложенията за офис работа като Office 365.

С дебюта на Galaxy Tab S3 Samsung не пропусна да подразни въображението на всички, тръпнещи в очакване на един от най-желаните телефони на годинатаS8. Компанията показа покана във вид на силует на устройство, в което навярно дисплеят ще заема почти целия преден панел, заедно с датата 29 март 2017 година. Вижте ТУК видео за това как компанията тества своите смартфони.

Както и миналата година, блогът на Мтел има свой кореспондент на изложението. Ако искате да получавате най-интересните технологични новини от конгреса в Барселона, можете да се абонирате за нашия нюзлетър. Всички, абонирали се за него, ще участват в томбола за смартфон.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*