Sony Xperia XZ Premium снима видео с 960 кадъра в секунда

4K дисплей с HDR, мощен процесор Snapdragon 835 и каданс-видео с 960 кадъра в секунда – това се набива на очи при първата среща с новите смартфони на Sony от серията Xperia. Вярна на своя афинитет към мултимедийните забавления и особено индивидуалното творчество, компанията е заложила на още по-атрактивни цветове и снимачни екстри. Въплъщението на най-доброто от мобилните устройства на компанията се казва Sony Xperia XZ Premium и дебютира на Световния мобилен конгрес 2017.

Трите групи технологии
Xperia XZ Premium Sony Xperia XZ Premium снима видео с 960 кадъра в секунда А1 Блог

Снимка: Мария Малцева

5,5-инчовият Sony Xperia XZ Premium е същинско малко творческо студио в джоба. “В него са вградени три групи нови технологии – всички, подчинени на нуждата от неограничени възможности за лично творчество”, разказа по време на конгреса Хидеюки Фуруми, изпълнителен вицепрезидент по глобалните маркетинг и продажби в Sony Mobile Communications. Първата група е насочена към по-доброто снимане и запечатването на моментите, които ценим. Втората – към най-доброто представяне на тези уловени мигове и наслада от създадените кадри. Третата група е свързана с мощността, респективно бързината на обработка, и възможностите за скоростно споделяне на съдържание.

Sony Xperia XZ Premium и бързото снимане

Благодарение на образен сензор с наслоена памет телефонът може да снима изключително бързо, за да бъде уловен всеки ценен миг. В резултат на нововъведението е постигната “чудовищна” за смартфон-света способност за заснемане на забавено видео (каданс) със скорост от 960 кадъра в секунда! С такова устройство в ръце човек може да заснеме всеки етап от разплискването на шепа вода, например, без да е професионалист, въоръжен със сложна и тежка апаратура за снимане на “бавни” кадри. И това ако не е забавление!

Xperia XZ Premium Sony Xperia XZ Premium снима видео с 960 кадъра в секунда А1 Блог

Снимка: Мария Малцева

“Тези ултра-бавни записи могат да разкрият не просто красотата на миговете, но и да покажат детайли, които човешкото око няма как да забележи“, подчерта Фуруми. Пак благодарение на своя специален сензор Sony Xperia XZ Premium може да прогнозира бъдещата позиция на движещи се обекти при снимане. Така смартфонът може да префокусира по най-добрия начин, на “правилното” място, преди още потребителят да е натиснал “спусъка”.

4K HDR дисплеят е удоволствие за очите с наситените цветове и жизнен констраст, които показва. Скоростната обработка е възможна чрез вградения Snapdragon 825 процесор, чието вписване в устройството е дело на продължителна съвместна работа с партньора Qualcomm.

За бързото и лесно споделяне на създаденото съдържание пък новите устройства разчитат на 5G комуникациите – тенденция, която съвсем очаквано доминира всички нови устройства, дебютиращи на Световния мобилен конгрес тази година.

Както и миналата година, блогът на Мтел има свой кореспондент на изложението. Ако искате да получавате най-интересните технологични новини от конгреса в Барселона, можете да се абонирате за нашия нюзлетър. Всички, абонирали се за него, ще участват в томбола за смартфон.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*