Цветната LED “одежда” на Alcatel A5 приковава погледите

Верни на своя афинитет към специалния дизайн, от Alcatel тази година ни шокират с Alcatel A5смартфон със светодиоден светещ гръб, който дебютира на Световния мобилен конгрес 2017. Разбира се, това не е самоцелно – в играта на цветовете са вложени множество послания. Този ултраатрактивен дизайн допълва една нелоша хардуерна комбинация от осемядрен процесор, 5,2-инчов HD дисплей и 4G LTE свързаност.

Диодите на гърба на Alcatel A5

Те могат да светят в различни цветове и по този начин, когато телефонът е оставен на масата с дисплея надолу, помагат да узнаваме за всички получени нотификации, съобщения, нови писма в електронната поща. Без съмнение, с това устройството ще приковава погледа на всички околни.

Alcatel A5 Цветната LED “одежда” на Alcatel A5 приковава погледите А1 Блог

Снимка: Мария Малцева

Потребителят може да настрои телефона си така, че LED цветовете да се интегрират с приложенията, които използва – така например, червено може да се “прикачи” на Gmail, синьо – да се използва за Facebook.

Собственикът на такова устройство може да интегрира цветовете и с определени контакти от адресната книга. Така, когато звъни шефът, например, гърбът на телефона да светва в червено, а когато се обажда новата приятелка – в зелено.

Alcatel A5 Цветната LED “одежда” на Alcatel A5 приковава погледите А1 Блог

Софтуерът на телефона позволява и избор на предпочитана цветова палитра за LED гърба. Ако, например, днес сме облечени в дрехи в пясъчната цветова гама, можем да настроим и телефона да “дефилира” в същите нюанси. Тогава неговият “тапет” ще е в същите тонове, иконите на екрана ще се преоблекат в пясъчни цветове, а светодиодите на гърба цял ден ще светят в пастелни краски. По този начин потребителят ще има безграничен набор от “декоративни панели”, с които да украсява смартфона си според вкуса си – както иска и колкото често иска.

Останалите параметри на телефона включват 2 гигабайта оперативна памет, 8 мегапиксела задна камера и 5 мегапиксела предна камера за автопортрети, Android 6.0.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*