Samsung Galaxy A5 (2017) – властелинът в средния клас

През последните години производителите на смартфони сякаш скъсиха дистанцията между устройствата от високия и средния клас. Тази тенденция важи с пълна сила, когато говорим за най-големия производител на “умни” телефони – Samsung.

Южнокорейската компания се справи успешно с намерението да редуцира моделите, които предлага, като по този начин насочи фокуса на потребителите върху няколко серии – основната Galaxy S, Galaxy NoteGalaxy A и Galaxy J.

Вниманието на феновете в момента е насочено към следващия флагман Galaxy S8, който се очаква да дебютира в края на март, но докато това се случи, от Samsung успяха да изненадат приятно пазара с два изключително стилни телефона в средния класSamsung Galaxy A3 (2017) и Galaxy A5 (2017).

 

Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy A5 (2017) – властелинът в средния клас А1 БлогПредставяме ви ревюто на Samsung Galaxy A5, подготвено от Димитър Димитров, който работи като търговски консултант в магазин на Мтел.

Димитър е фен на технологиите. Харесва възможността, която работата му дава, да разказва на клиентите за тенденциите на пазара на “умни телефони” и за новостите, на които производителите залагат. 

 

Вдъхновение от по-големия брат

Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy A5 (2017) – властелинът в средния клас А1 БлогИ двата смартфона следват стриктно тенденциите, които Galaxy S серията наложи през последните две години. Ако обърнем внимание, миналогодишните версии на Galaxy A3 и на Galaxy A5 също бяха заимствали доста от дизайна и функционалностите на предходните флагмански модели на Samsung. Тази година вдъхновение за производителя са били наследниците в S-серията именно смартфоните Galaxy S7 и S7 Edge.

Пазарът на “умни” телефони е все по-конкурентен, независимо дали говорим за бюджетни решения, за такива в средния клас или за високотехнологичните смартфони. Тук е скрит и отговорът на скъсената дистанция между различните класове устройства и приликите помежду им. Нужен е един поглед, за да се видят приликите между Galaxy A (2017) серията и флагмана S7.

Samsung Galaxy A5 (2017) е телефон, който силно напомня на своя по-голям брат Galaxy S7. Разбира се, забелязват се и редица разлики. Например, основната камера е изцяло слята с гърба на телефона, което доринася за далеч по-стилния му дизайн в сравнение с неговия предшественик от 2015-а.

Samsung Galaxy А5 (2017) е изработен изцяло от метал (алуминий) и стъкло. Комбинация, която едновременно придава премиум визия и гарантира положително преживяване за потребителите, когато вземат телефона в ръка.

От Samsung отново са заложили на Gorilla Glass протекция, както на предния, така и на задния панел. При Samsung Galaxy А5 (2017) можем да се насладим на 5,2“ дисплей с FullHD резолюция и висока пикселна гъстота (424ppi). Предното стъкло е с лека извивка към металната рамка на телефона. Гърбът на телефона е с 3D заоблено задно стъкло, което позволява по-стабилен и по-удобен захват.

Новостите при Samsung Galaxy А5 (2017)

Освен със своя още по-изчистен премиум дизайн, Samsung Galaxy А5 (2017) впечатлява и с характеристиките си. Той е снабден с мощен 8-ядрен процесор Exynos 7880 (1.9 GHz). В сравнение с предшественика му Samsung A5 (2016) тазгодишния модел разполага с 3GB RAM, което подсказва за добра и безпроблемна работа.

Паметта за съхранение на информация на Samsung Galaxy A5 (2017) също е претърпяла промени и от 16GB при предходния модел, те вече са 32GB. Освен това, телефонът разполага със слот за допълнителна microSD карта, с която паметта може да се увеличи с до 256GB.

Най-голямата новост, както за Samsung A5 (2015), така и за цялата A-серия тази година, е наличието на IP68 сертификат за устойчивост на прах и вода (издръжливост до 30 минути на дълбочина до 1,5 метра).

Samsung Galaxy A5 (2017) разполага с 3000 mAh батерия, която до момента показва много добри резултати.

Ако трябва да се върнем на темата за приликите между Galaxy S7 и Galaxy A5 (2017), вторият разполага с функцията Always-on Display, която позволява бърз преглед на полезна информация, без да се налага да отключваме телефона си.

Камерата

Другата приятна изненада за потребителите и най-вече за любителите на селфитата е предната камера на Samsung Galaxy A5 (2017). Телефонът е снабден с 16-мегапикселови сензори на основната и на предната камери. Разполага същос ярки f/1.9 лещи, които позволяват създаването на добри снимки дори при ниска осветеност. Ако и това не помогне, от Samsung са добавили специален софтуерен алгоритъм, наречен Light+, който ще се погрижи да подобри качеството на снимките, направени при слаба светлина. Ако трябва да добавим и трета отличителна черта при камерата на Samsung Galaxy A5 (2017), това е т.нар. плаващ бутон, благодарение на който заснемането на селфи никога не е било по-лесно.

Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy A5 (2017) – властелинът в средния клас А1 Блог

Телефонът има 16-мегапикселови сензори на основната и на предната камери. Снимка: Димитър Димитров.

Интерфейсът на камерата е още по-опростен, благодарение на което смяната от един режим на камерата към друг, преминаването от основна към предната камера или изборът на някой от 16-те филтъра стават с една ръка.

Можете да вземете новия Samsung Galaxy A5 за 22.90 лева на месец или за 489.98 лева в брой с двугодишен план Мтел безкрай 3XL в магазините на Мтел или от  сайта на компанията.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*