4 платформи за онлайн учене, които си заслужават

Един от най-хубавите позитиви на технологичната епоха са безкрайните възможности, които ни предоставя. Не ограничава нито във време, нито в място, нито в желания. Виртуално можем да правим почти всичко. И докато за някои неща това може да е минус, то за други си е повече от полезно. Ученето онлайн например е сред страхотните възможности, които интернет пространството ни разкрива. Представяме ви няколко български платформи, които могат да бъдат от полза както на ученици, така и на студенти, а защо не и на хора от всякакви възрасти.

Уча.се

А кой каза, че учениците нямат желание да учат? Уча.се е образователен сайт, предназначен за ученици от 1 до 12 клас. Екипът зад него предлага видео уроци по всички предмети от учебния план на образователната ни система, представяйки разбираемо дори и най-сложните материи. Сайтът може да се похвали с над 20 млн изгледани видеа и включва упражнения по взетия материал, както и учебни игри по предметите. Те се базират на индивидуален подход с възможност всеки ученик да учи със своето темпо и спрямо собствените си нужди, докато се забавлява.

Прознание

Прознание.бг е виртуална класна стая с преподаване в реално време. Тя цели онлайн подготовка от предучилищна възраст до 12 клас. Методът, който използва екипът на платформата, е жива връзка между ученик и учител в удобно време, без значение от географското положение на двете страни.

Telerik Academy

Академията на „Телерик“ помага на хора от различни възрасти,  да се подготвят за работа в дигиталната сфера. Нейните основи бяха положени през 2009 г., а днес вече функционира като отделна организация, ръководена от основателите на Telerik. Тя включва софтуерна, училищна  и детска академия, а също и инициатива с фокус върху дигиталните технологии. Телерик предлага както обучение на място, така и дистанционно с онлайн курсове, като също така разкрива школи в различни градове на страната. Софтуерна академия има есенен и пролетен прием, които включват три теста – по английски език, по информационни технологии и тест по интелигентност.

За софтуерната и IT компания Progress (преди – Telerik) сме ви разказвали заедно със списание HiComm в проекта ни Inspiration.

SoftUni

SoftUni е първият софтуерен университет в България. Той използва модела „учене чрез практика“, предоставяйки на студентите си обучение по програмиране, съчетано с реален практически опит. Университетът организира и онлайн дистанционни обучения – както отворени, така и платени, предназначени за различни възрастови групи и хора с различно ниво на познания.

SoftUni Kids” e най-новата инициатива, която SoftUni стартира, насочена към децата. В основата на програмата на тази инициатива е игровизацията и нейната цел е да развие логическото мислене на децата, въображението им и вярата в тях самите.

Още по темата

  1. Стоян Дренски says:

    Здравейте и поздравления за полезната статия! Бих желал да Ви обърна внимание и на платформата omlp.eu. Тя също е българска, но е фокусирана върху бизнес обученията през мобилно устройство(дизайнът за m- learning е различен от този при e-learning)! Има потребители в 5 държави и набира скорост в цяла Европа. Хубав ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*