Samsung Galaxy S8 ще промени начинa, по който гледаме на размерите на смартфона

На 29 март Samsung представи своя флагман за годината – Galaxy S8 и по-голямата му версия S8+. Galaxy S8 обещава да промени начина, по който гледаме на смартфона и скоро предстои да видим дали това твърдение ще се сбъдне. Едно обаче е сигурно – Galaxy S8 ще промени начина, по който гледаме на размерите на смартфона и съответно как избираме смартфон.

Стандартите, които до скоро използвахме, за да определим дали един смартфон е прекалено голям или твърде малък вече не са същите както миналата година. Промяната се дължи най-вече на технологията Infinity, използвана при Galaxy S8 и дизайна на представения през февруари LG G6.

През последните пет-шест години, нашето разбиране за големината на екрана на телефоните не се промени значително. На смартфон с 4-инчов дисплей едни потребители гледат като на твърде малък, а за други този размер е перфектен.

Всички модели между 4,7 инча и 5,1 инча, като iPhone 7 и Galaxy S7, се смятаха за „идеални“. От друга страна телефоните, чийто размер е над 5,5 инча, например iPhone 7 Plus и Galaxy S7 Edge, се възприемаха като прекалено големи и неудобни за ежедневна употреба.

По-големи дисплеи, но по-малки смартфони

Благодарение на новите дисплеи, които са почти без рамки, е време да преосмислим стандартите за „прекалено“ голям и „твърде“ малък. Нека да разгледаме размерите на Galaxy S7 Edge, iPhone 7 Plus и Galaxy S8.

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE срещу APPLE IPHONE 7 PLUS срещу SAMSUNG GALAXY S8

Samsung Samsung Galaxy S8 ще промени начинa, по който гледаме на размерите на смартфона А1 Блог

GALAXY S7 EDGEIPHONE 7 PLUSGALAXY S8
Размер на дисплея5,5 инча5,5 инча5,8 инча
Размери в милиметри150,9 x 72,6 x 7,7 мм158,2 x 77,9 x 7,3 мм148,9 x 68,1 x 8 мм

От таблицата лесно може да видим, че Galaxy S8 има по-голям дисплей както от iPhone 7 Plus, така и от Galaxy S7 Edge, но в същото време е значително по-малък като смартфон, което го прави удобен за работа с една ръка. Дори когато сравним S8 с 4,7-инчовия iPhone 7 и 5,1-инчовия Galaxy S7 ще видим, че Galaxy S8 е по-голям с едва няколко милиметра от iPhone 7, а дисплеят му е по-голям с повече от инч (2,54 см).

SAMSUNG GALAXY S7 срещу APPLE IPHONE 7 срещу SAMSUNG GALAXY S8

Samsung Samsung Galaxy S8 ще промени начинa, по който гледаме на размерите на смартфона А1 Блог

GALAXY S7IPHONE 7GALAXY S8
Размер на дисплея5,1 инча4,7 инча5,8 инча
Размери в милиметри142,4 x 69,6 x 7,9 mm138,3 x 67,1 x 7,1 мм148,9 x 68,1 x 8 мм

 На практика Galaxy S8 е малко по-висок iPhone 7, но предлага значително по-голям дисплей. Това е изключителен напредък при смартфон технологията, които ще промени начина, по които гледаме на телефоните преди да ги вземем в ръка. Например вече хората, които търсят среден размер смартфон ще искат Galaxy S8 – звучи странно, нали? На пръв поглед, да, но само преди да погледнем двете таблици по-горе. Този ефект е възможен благодарение на комбинацията между дисплеи от край до край на корпуса (без рамки), извитите екрани и новото съотношение на картината, които се използват от производителите.

Поради тези причини може би е добре да помислите два пъти преди да отхвърлите някой смартфон, защото е „прекалено“ голям без да сте имали шанса да го подържите в ръка, за да видите колко голям е в действителност.

Galaxy S8 и S8+ могат да се поръчат предварително, а първите бройки ще дойдат в страната на 20 април. Масовите продажби на двете устройства ще започнат осем дни по-късно.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*