Умението да „усещаш“ клиента

Представяме ви Атанас Атанасов – супервайзор в магазин на Мтел в Добрич, който наскоро беше отличен като „Търговец на 2016-а година“ заради постигнатите високи резултати. Атанас е на 34 години, а в последните 7 е част от екипа на Мтел. Търговец по душа, но силно привлечен от технологиите – в момента изучава „Информатика и информационни технологии“. Щастливо семеен е и има син на 8 години.

 

Защо избра продажбите за своя професия?

Харесва ми да общувам с различни хора и да им помагам – в случая, с избор на услуга и устройство. Работата е много динамична и всеки ден е предизвикателство, което много ме зарежда. А чувството на удовлетвореност след добре свършена работа е страхотно.

Кои са качествата, които трябва да притежава успешният търговец?

Преди всичко да умее да усеща нуждите и нагласите на клиента, за да може да му бъде максимално полезен и за да е успешен в обслужването и в продажбите.

Кое е най-важното във взаимоотношенията с клиентите?

Клиентът да бъде изслушан внимателно и разбран. Ако има някакъв проблем, той да бъде решен. Ако иска нова услуга или промяна в настоящите – да се предложи най-доброто конкретно за него, което да отговаря на неговите нужди. Тогава печелим доверието на клиента на 100%, което е ключът към добрите взаимоотношения с него и евентуални продажби. Като използвам този подход в комбинация с приятелско отношение винаги постигам успех.

 Умението да „усещаш“ клиента А1 Блог

снимка: личен архив

Какво са за теб телекомуникациите?

Неизбежна част от ежедневието ни.

Ти самият кои услуги на Мтел ползваш най-често и защо?

Аз лично използвам абсолютно всички услуги, които Мтел предлага на пазара – телевизия, интернет, мобилни услуги… Правя го не само защото са ми полезни, а и с цел да съм добре запознат с услугите и да използвам личния си опит в работата с клиентите.

Как минава един твой работен ден?

Както вече споменах, всеки ден е предизвикателство. Идвайки на работа не знам какво ме очаква през деня, но точно това ми харесва в тази работа.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Обичам да разпускам с разходки, пътувания със семейството и срещи с приятели.

Коя е следващата ти голяма цел?

В професионален план – отново да съм „Търговец на годината“, този път за 2017 г.

 

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*