Български стартъпи, които улесняват ежедневието ни

Едно от най-силните доказателства, че младите българи не са мързеливи, а обичат развитието, са иновативните стартъпи, които създават. В България стартъп идеята и цялостната култура се развиват с пълна сила и стават все по-популярни. Представяме ви малка част от българските стартиращи компании, които улесняват ежедневието ни:

Melissa Climate

Любомир Янчев е само на 19, когато стартира своя стартъп Melissa. Мечтата му да може да управлява уредите вкъщи от разстояние се осъществява с първата стъпка – да контролира климатика си. Днес, благодарение на труда на Любомир и екипа му, всеки от нас може да регулира температурата вкъщи или на работното място, без значение къде се намира, както и да пести енергия с мисъл за околната среда.

BeeSmart Tech, GreenCorp

Говорейки за грижа за околната среда, тези два стартъпа се стараят да правят точно това. BeeSmart Tech са се заели да дигитализират пчеларската индустрия, предлагайки революционна система за устойчиво пчеларство. GreenCorp пък създават продукти, с които да помогнат на хората от големите градове да отглеждат лесно билки и подправки, с които храната да е по-здравословна и свежа.

TaxiMe, TaxiStars

Трафикът, особено в големите български градове, е интензивен и често изнервящ. Тези две стартиращи компании се грижат лесно и удобно да повикаме такси, като обръщат внимание и на качеството на обслужване.

Tickey

Говорейки за транспорт в града, Tickey е стартъп, който също го улеснява. Технологиите заместват дори билетчетата за пътуване, а реденето по опашки остава в миналото.

Enhancv, Birlibam

Българските стартъпи се грижат и за нашите професионални успехи! Enhancv не само ни помага да направим интересно и отличаващо се CV, но и екипът му се грижи да дава ценни съвети, полезни при интервю за работа. Приложението Birlibam пък събира всички визитки на едно виртуално място – нов технологичен начин за обмен на контакти.

Тези примери, разбира се, са малка част от стартъп морето на България, което става все по-голямо. Качеството нараства заедно него и то залива територии и извън държавата ни.

Иновативните идеи, приложени в стартъпите, са още едно доказателство, че технологиите са полезни и са навсякъде около нас.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*