Да чакаме ли Galaxy Note 8?

Най-голямото завръщане в света на смартфоните – така определят очаквaната поява на Samsung Galaxy Note 8, която би трябвало да се случи в края на лятото или началото на есента на 2017 година. Да го чакаме ли наистина?

Смущенията около шумно обсъждания дебют почиват на твърде трагичната история на предшественика му Note 7, която според мнозина потребители и анализатори, изглежда като да беше силно преувеличена. Независимо от това за Galaxy Note 8 се говори с ентусиазъм и надежди. Не липсват и гласовете, които казват, че “серията е компрометирана” и трябва да бъде изцяло загърбена.

Има обаче поне три причини да вярваме, че най-добрият смартфон до момента ще има своето ново начало.

Galaxy Note 8 Да чакаме ли Galaxy Note 8? А1 Блог

Стотиците модели телефони на Samsung като този тук и тяхното постоянно усъвършенстване доведоха до определянето на Note 7 като най-хубавия смартфон, правен някога… ако не беше възникнал проблем с батериите му. Навярно Galaxy Note 8 ще е този, който ще се разпише трайно като “най-хубавия смартфон досега”.

Батериите се тестват безпощадно

През последните месеци Samsung използва големите международни технологични форуми и конференции, за да отправи ясно и недвусмиелно послание: батериите, които се използват за устройствата на компанията, се тестват безпощадно!

В началото на март във видео, разкриващо работата на своите производствени мощности, фирмата показа какво точно се случва в лабораториите. Потресаващо е – чрез безброй с роботи и механизирани “крайници” батериите се удрят, мачкат, натискат, огъват, пекат…

Видимо Samsung не се притеснява да говори за батериите си, не замита „под килима“ проблема, не се опитва да ни помогне да го забравим, не търси начин да пренасочва общественото внимание. Фактът, че така смело говори за процесите си, подсказва, че компанията не се бои да признае проблем, не се бои да се справи с проблема, не се бои да говори за него. Щом е така, едва ли се опасява да пусне нов Note?

Успешни Galaxy S8 и Galaxy S8+

Появата на новите устройства на Samsung – Galaxy S8 и Galaxy S8+ – показваха, че явно проблеми няма нито с батериите, нито с други компоненти. Естествено, това не е застраховка, но показва, че урокът явно е научен.

Достатъчно време за усъвършенстване

Като се има предвид графикът на появата на Note досега, може да се каже, че фирмата има достатъчно много време за още и още тестове на батериите, за да се увери, че всичко е усъвършенствано.

Хронологията на Note

Samsung Galaxy Note – обявен на 27 октомври 2011 г., пуснат на 29 октомври 2011 г.
Samsung Galaxy Note 2 – обявен на 29 август 2012 г., пуснат на 26 септември 2012 г.
Samsung Galaxy Note 3 – обявен на 3 септември, 2013 г., пуснат на 25 септември 2013 г.

Galaxy Note 8 Да чакаме ли Galaxy Note 8? А1 Блог

Samsung Galaxy Note 4 – обявен на 3 септември 2014 г., пуснат на 17 октомври 2014 г.
Samsung Galaxy Note 5 – обявен на 13 август 2015 г., пуснат на 21 август 2015 г.
Samsung Galaxy Note 7 – обявен на 2 август 2016 г., пуснат на 19 август 2016 г.

Така погледнато, можем да очакваме новият член на семейството да дойде на бял свят през август или септември тази година. Има поне още три месеца за безпощадните тестове.

Негативни конотации или напротив

Още в края на миналата година някои медии побързаха да коментират, че е дошъл краят на ерата Note. Те препоръчаха прекратяване на поредицата, защото използването на същото име би създавало негативни конотации. Марката е компрометирана, хората биха се отказали, писаха анализатори.

Galaxy Note 8 Да чакаме ли Galaxy Note 8? А1 Блог

От друга страна обаче за мнозина от потребителите, купили Note 7, Samsung е фирмата, положила извънредна грижа за тяхната защита. Единици са тези, които са имали реален проблем с Note 7; а стотици видяха една компания, която постъпва отговорно и се грижи за собствената им безопасност.

Слухове за Note 8

Най-сигурното доказателство обаче са продължаващата мълва и “изтичащи” новини за появата на Galaxy Note 8. Samsung доказано умее да подклажда слухове. Такива, точно за Note 8, продължават да се роят в уеб пространството. Говори се, че той ще има мощна камера с две лещи, огромен 6,4-инчов екран и разбира се дежурната писалка. Говори се за възможна поява на устройството през август. Говори се и за октомври – също възможен сценарий, който пък би дал на компанията още повече време за подготовка. Говори се, че кодовото име на телефона е „Байкал“ – името на най-дълбокото езеро в света.

Каквото и да стане, “изтеклите” новини няма как да се случват без ловката намеса на опитния маркетингов екип на компанията. Самият факт, че всичко това се говори, подскзва, че Galaxy Note 8 ще дойде. Дотогава Samsung ще продължи да подклажда напрежението с “изтекли” снимки и бегли щрихи, които да дразнят въображението ни.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*