Безценни приложения за ваканционни пътешествия

Във време на ваканционни пътешествия и изследване на нови части от света да имаш смартфон с някои „хитри“ приложения може да е удобно, а може да се окаже направо спасително. Ето без какво не е хубаво да тръгвате.

Персоналният туристически агент

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

Това е виртуален личен туристически агент – “класика в жанра“. TripIt планира всеки детайл от пътуването – от колите под наем до настаняването в ресторанти. Човек може да си създаде персонализирани маршрути ръчно или просто да препрати имейл потвържденията за своите резервации, полети, коли под наем, билети влакове и хотели – после TripIt създава сам цялата програма на пътуването. Работи с повечето имейл системи и платформи за календари и графици.

Личният метеоролог

Това пък е личен метеоролог за всички пътуващи. Колкото и да се опитваме да дешифрираме прогнозата за времето от вечерните новини, това като че ли все не е достатъчно, особено когато е на чужд език. С простия си интерфейс приложението Weather+Free информира (на английски) за климата на различни места и ваканционни дестинации. Докладва за местното време, температура, влажност, видимост, скорост на вятъра и други ключови фактори, които ще помогнат на човек да вземе решение, преди да се запъти нанякъде.

Гид на интернет оазисите

Ако има ръководство за интернет оазисите по света, то е тук. Като модерен пътешественик човек може да се почувства направо безпомощен без достъп до Интернет! Безплатният Wi-Fi Finder показва къде може да се намерят безплатни безжични мрежи из градските райони. Всички те са проверени и тествани. Хубавото е, че има и офлайн карта, която човек може да ползва и без да е онлайн, така че дори в райони на роуминг приложението е полезно!

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

Преводачът

Няма голяма драма, ако човек е избрал ваканционни дестинации, но не знае местните езици. Google Translate помага в превода, макар да не е професионален интерпретатор. Може бързо да превежда всякакъв текст или отделни изрази и думи, може да превежда в офлайн режим, може да превежда и глас – на 32 езика! Богатият му фразеологичен речник помага за разбирането на традиционни изрази.

Ваканционни икономии на гориво

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

За тези, които пътуват с кола, GasMoney локализира най-близките бензиностанции и подказва за приблизителните цени, които може да се очакват. Особено полезно приложение, когато стрелката върви стремглаво надолу, а изглежда, че пътят няма край. Пести и време, и пари.

Спасителни нощувки

Понякога се оказва трудно да се намери хотел за предстоящата нощувка. Hotel Tonigh помага точно с това. Той е същински спасител, работи с много хотели в градските области и е любим не само на туристите, защото ги спасява, но и на хотелите, защото им осигурява заетост в последния момент. За тези, които винаги всичко планират и се чудят как може да се стигне до такава ситуация – спонтанното потегляне нанякъде и непредвидно оставане далеч от планирания маршрут може да е неповторимо преживяване, така че си струва да имат под ръка подобно приложение!

Личният развлекател

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

Lonely Planet е чудесен начин за докосване до пулса и дъха на непосещаван град. Човек може да си свали „картата“, преди да тръгне по улиците и да я следва в офлайн режим, така че да не му се налага да използва данни в роуминг.

Lonely Planet прави невероятни предложения за разглеждане на местни забележителности и „горещи“ точки на базата на личните влечатления на други посетители. Куп автори пишат отзиви от всякакви места за това приложение, затова предложенията винаги са много лични.

Местен навигатор

Това приложение за проучване на града предлага ръководства, които могат да се изтеглят, като насочват към препоръчани кафенета, барове, магазини и музеи. Използвайки GPS технологията, в Sidekix потребителите се придвижват “по картата” и получават предложения за интересни барове и ресторанти, музеи и забележителности. Тук могат да се намерят и анонси за интересни събития, които се случват в района на пътуването – например около хотела.

Модното споделяне

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

Показването на снимки от интересни места, посещавани през ваканцията, е толкова старомодно. С Boomerang всеки може да създаде кратки видеоклипове, които да публикува и да сподели с приятели. Достатъчно е натискане на един бутон – селфи-камерата прави серия от 10 снимки, които сглобява в едно забавно видео, готово за споделяне в социалните мрежи.

Валутен специалист

XE Currency е майсторът на преизчисляването на валути и не е изненадващо, че приложението е толкова популярно: с над 20 милиона изтегляния от стартирането му досега. Има много бизнес-функции, но за пътешественика е най-полезно с простия факт, че е в състояние да конвертира всяка световна валута. То може да функционира и офлайн, като запазва последните актуализирани тарифи, което е чудесно, ако човек е на място с ограничена свързаност или просто със скъп роуминг.

Мултимедиен дневник на пътешественика

ваканционни Безценни приложения за ваканционни пътешествия А1 Блог

С LiveTrekker се правят интерактивни цифрови карти на всяко пътуване и по този начин  се създава една персонализирана, жива и пъстра история на пътешествието.

Системата чертае изминатия маршрут с червена линия по картата, мери скорост и надморска височина, но най-забавното е, че може да закачва снимки, видео, звук и текст към всяка точка от трасето. Така си създавате мултимедиен дневник на своето пътешествие… и можете да го споделяте.

Time Out

Когато човек е изчерпал всичките си идеи за пътувания и интересни места, TimeOut идва на помощ с неизчерпаем извор на идеи за събитията в града. Повечето от големите градове са включени тук и за тях има информация за концерти, фестивали, представления, прожекции, интересни места за хранене и други приятни кътчета за почивка, изпълнена с удоволствие и приятни преживелици.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*